helse sprookjes
Moord, diefstal, roof

Tito

Tito is de hond van Joeri in de bundel ‘Helse sprookjes.’ Wat zijn dat? Dat is mijn bundel waarin Joeri Sint-Joris is en de draak is een vegetarische goedsul. Maar om het meisje van zijn dromen te krijgen, moet Joeri voorkomen dat de draak haar opeet. Dat de draak dat ook helemaal niet wil, wordt snel duidelijk en Joeri, Tito en de draak maken een plan.

Citaat

“Hèhè, eindelijk jaagt de zon de regen weg,” zei Joeri de volgende dag en blij keek hij naar boven, naar de blauwe hemel en de stralende zon. Hij had zo’n goede bui dat hij zin had om die blokfluit uit te proberen en een leuk deuntje te fluiten. Ooit had hij blokfluit zien spelen en dacht: dat is niet moeilijk. Hij vergat de lelijke klanken van de eerste keer van jaren geleden. Het klonk vals, valser klonk een blokfluit nooit. Joeri kon absoluut geen fluit spelen. Hij blies stug door, hij had zin om te fluiten. Na een paar minuten hoorde hij: “hou op, dit is niet om aan te horen.”

Verbaasd keek hij om zich heen. Hij zag niemand, niet op de weg, niet in de bomen en niet onder in de struiken. Wat was dit? Hij dacht, ik zal het me verbeeld hebben. Hij zette de fluit wederom aan de lippen en probeerde een wijsje op de blokfluit. “Hou op, hou op,” hoorde hij. Joeri kon kijken waar hij wilde: hij zag helemaal niemand. Hij haalde de schouders op en zette de fluit aan zijn lippen en toen beet Tito hem in het been. “Au, waarom doe je dat, stomme hond?”

“Anders maak je afschuwelijke geluiden zonder naar mij te luisteren. Heb je nooit een blokfluit gehad?”

Verbouwereerd keek Joeri naar Tito: “Jij kan praten!”

“Welnee, dombo. Ik kan helemaal niet praten, ik sta gewoon te blaffen.”

“Uh, Tito, ik hoor je mensentaal spreken.”

“Die blokfluit is een toverfluit; als je daarop blaast, kan je een dag lang met alle dieren praten.”

“Dus dat is het fortuin wat mijn vader bedoelde. Een toverfluit, wow, die ga ik van z’n lang zal ze leven niet verkopen.”

Helse sprookjes

Wil je meer lezen over de helse sprookjes? Deze link leid je naar Kobo.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel