kapiteel
Bokkenrijders op een 12de eeuws kapiteel (Wikipedia Commons, de abdij van Mozac): Armageddon

Een onbekende religie

HIJ heeft me lang geleden met mijn volgelingen in de hel gestort. Mij uit de hemel gooien! Ik, een van zijn trouwste aanhangers, Samaël, de aartsengel. Nu sta ik bekend als de duivel, satan, lucifer: het ultieme kwaad. Zo was het echt niet, maar dat is een ander verhaal. In de hel mag ik heersen. Dat is mij niet genoeg, ik zoek de confrontatie met Die Van Boven. En daarvoor wil ik een onbekende religie groot maken. Dat moet niet zo moeilijk zijn. Ik heb vaak zat een naïeve, goedgelovige sukkel gevonden die ik met wat visioenen allerlei mooie onzin aangesmeerd. Mooi voor mijn doel wel te verstaan, niet per se voor die goedgelovige sukkel. Het vinden van zo’n onbekend geloof is het probleem, want die religie is, tja, het woord zegt het al, onbekend. En wat je niet kent, is lastig te vinden. Ik zoek dus een onbekende religie om die naar mijn hand te zetten en tegen HEM te gebruiken. Met de Azteken was ik er vlakbij: mensenoffers. Kijk, dat schoot lekker op in mijn richting. Maar GOD had het in de gaten en stuurde de Spanjaarden op mij af. Einde Azteken.

GOD was toch wel geschrokken en Gabriël kwam langs om vrede te sluiten. Tevergeefs, natuurlijk.

Later probeerde ik het wat subtieler maar echt grip kon ik niet krijgen op Luther of Calvijn. Het verst kwam ik nog met de mennonieten van Jan van Leiden in Münster met veelwijverij en meer van dat soort leuke dingen.

Ook heb ik nog aanhangers in de hemel die er zo nu en dan in slagen duivelse elementen in het geloof te krijgen. Bijvoorbeeld de Inquisitie. Die was niet van GOD. Nee, die was van mij.

Maar het schiet allemaal niet op: ik zoek nog steeds naar een onbekende religie om die groot te maken.

Het zal me lukken en op een dag komt dan het einde der tijden, armageddon. Dan trek ik met mijn heerscharen tegen HEM op en dan zullen we nog eens zien wie de sterkste is.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel