Citaat

Gio Eloise

Gio herhaalde de woorden ‘Mijn portemonnee wil ik terug.’ De man deed of hij gek was. Niet lang. Gillend sprong hij overeind. Met zijn handen sloeg de man het vuur van zijn billen. Inwendig grinnikte Gio om het resultaat. Maar niet lang. De witte vlek of misschien de paarse steen maakte hem alert. Hij voelde de man van achteren naderen. Een stap opzij was voldoende. De man hield met moeite zijn evenwicht na de slag in de lucht en zo te zien was dit de zoon van de oude man. ‘Is er hier iemand die een taal spreekt,’ schreeuwde Gio. Hij voelde een woedeaanval opkomen. ‘English, Deutsch, Français?’

Niemand reageerde. Een brandende broek was niet voldoende om hen duidelijk te maken met wie ze te maken hadden. Hij leerde ze een lesje. De witte vlek hield hij in bedwang en zocht om zich heen naar een geschikt doel. Een van de woonwagens als doel kiezen, vond hij te ver gaan. Zo te zien hadden deze mensen te weinig om hun kont te krabben. Daar zag hij een beter doel. Whammm, de sloopkar stond in lichterlaaie. ‘English, Deutsch, Français?’ schreeuwde hij opnieuw. Alles en iedereen stond overeind en praatte door elkaar als een stel kippen zonder kop.

Bij de oude man was de boodschap ondanks de taalbarrière overgekomen. Hij stak zijn hand op om Gio tot bedaren te brengen. Tussen de oude man en het joch vlogen voor Gio onverstaanbare klanken heen en weer. Na een rondje bekvechten gaf de knul Gio met tegenzin de portemonnee terug. De pasjes en zijn ID-kaart zaten in de vakjes. Het geld was foetsie. De open hand en de wenkende vingers snapte het joch. Onwillig stak hij Gio tweehonderd lei toe. Dit keer was Gio het zat. ‘In mijn portemonnee zat vijfhonderd lei, ik had honderd euro gewisseld.’ De pets van de oude man begreep het etterbakje en hij kwam met de rest over de brug. Met zijn bezit terug, dacht Gio na. Hij had Roma gevonden, zij het niet op een vriendelijke manier. Dat kon veranderen. Uit een stapel trok hij twee kratten en bood de oude man een krat aan. Het maakte de toehoorders stil.

Boek

‘De zoektocht van Gio’ is een single fantasy e-boek. Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel