Richard Cory
de taartendief

De kou aan de buitenkant van hun lijf verdreven ze door de houtkachel in de woonkeuken met blokken te vullen. Voor de kou van binnen schonk Adina een glas port in.

Stil, nip na nip, genoten ze van de warmte en de smaak van de drank. Lugh schudde nee bij haar vragend omhoog houden van de fles. ‘Laten we naar boven gaan, naar je hemelse paradijs van kussens en lakens. Wat de toekomst brengt? Ach, dat zien we wel.’

Dit korte verhaal is onderdeel van mij e-boek ‘Fatale briefjes.’ Daarin vind je meer verhalen. Soms magisch, soms sarcastisch, soms thrillerachtig. Bij Ambilicious vindt tot nu toe drie boeken van me: ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ (deel 1 van trilogie), ‘De zoektocht van Gio’ (single e-book) en ‘De tunnel van Merlijn'(deel1 van de serie ‘de ringen van Merlijn’).

Waarom ik schrijf? ‘Geen idee, ik vind het leuk, ik gebruik mijn hersens, maar vooral mijn fantasie. Ik zoek niet de literaire perfectie; ik zoek een goed verhaal. Naarmate je langer schrijft, word je er beter in. Wat niet wil zeggen dat het een goed boek is. Ik schrijf veel en snel, maar ook bij mij duurt het al gauw drie jaar voor een boek af is. En als ik iemand daarmee een paar ontspannen uren kan bezorgen, ben ik tevreden.’

‘Ik ben alles geweest: klusjesman, planeconoom, manager, projectleider, onderzoeker. Daarin vond ik oplossingen buiten de kaders. Als schrijver laat ik mijn fantasie uit de lijntjes glippen. Dat leidt tot ontspannende fictie op basis van een idee wat overal vandaan kan komen. Ik schrijf voor mijn plezier. Logisch, als ik liever zou timmeren pakte ik een hamer in plaats van een pen. Of in mijn geval een toetsenbord. Plezier is niet voldoende. Elke schrijver wil gelezen worden, ik ook. Op mijn blog, facebook, Kobo-plus en Instagram deel ik verhalen en foto’s die me verbazen.’

Bij Kobo vind je meer van mijn boeken/verhalen

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel