novio magica

Op tweede pinksterdag 20 mei was het zover: de tweede versie van het fantasyfestival Novio Magica in de St.-Stevenskerk in Nijmegen. In mijn eigen woonplaats, dus het was haalbaar voor me. Ik kon vanaf ongeveer tien uur mijn tafeltje inrichten. Een ruime tafel waar ik mijn boeken goed kon presenteren. Daarna was het tijd om met de andere aanwezige fantasyschrijvers contact te maken, voor zover ik ze nog niet kende.

De kerk was al open, vooral voor mensen die voor de kerk kwamen. Dat snapte ik, het licht viel door de hoge ramen mooi naar binnen op de granieten vloeren en witte muren.

Een fantasyfestival in zo’n mooie oude middeleeuwse kerk was toch iets speciaals. Al die oude grafstenen riepen een sfeer op van: hier moesten geesten rondspoken.

De sfeer was gemoedelijk, net als buiten in de stad met kraampjes en toeristen van cruiseboten. Ook later op de dag, toen de festivalgangers

binnen liepen, bleef de stemming gezellig. Op de foto’s leek het niet druk, maar dat was aan het begin toen het festival nog niet echt begonnen was.

Het was genieten van de bijzondere outfits en de openingsspeech werd enthousiast ontvangen. Ik kon natuurlijk niet naar de speltafels lopen, want ik zat achter mijn eigen tafel. Dat was leuk, want het was net of je vanaf een terrasje mensen kon bekijken. De tipi’s bleven voor me terra incognito. Mijn horoscoop voorspellen of meedoen aan een creatieve workshop zat er ook niet in. Daar stond tegenover dat ik leuke gesprekken had met

fantasylezers. De prijsuitreikingen voor de mooiste outfit kon ik vanaf een afstandje volgen.

Kortom: ik had een leuke dag en als Novio Magica volgend jaar weer komt, ben ik graag opnieuw in de kerk. Met de opgedane ideeën kan ik mijn tafel leuker inrichten.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel