Proloog vijf

proloog

De combinatie van een geniepige wankelspreuk en een verblindende vuurflits van Dwaine deed Shaun heel even schokken. Orm stormde naar voren met zijn zwaard vooruit gericht als een speer. Halverwege trof de vuurvloek van Shaun hem, vallen deed Orm niet direct, zijn schild ving een groot gedeelte van de vloek op. Voor hij brandend, gillend neer viel, slaagde hij erin met het zwaard Shaun licht te verwonden. Dat gaf Dwaine de opening waar hij op loerde. ‘Percutiens mortem, caecus, sanguis, ignis.’ De zwarte spreuk trof Shaun vol op de borst. Achteruit wankelend doodde Shaun nog een Viking voor de zwaarden van de Vikingen hem neer hakten. Zijn ogen verglaasden, een laatste gedachte stuurde hij naar Caitlyn. ‘Vlucht, vlucht.’

De gedachte bereikte haar nooit, de dood kwam sneller.

Wankelend op de benen van moeheid zocht Dwaine met zijn geestensband de donjon af, hij voelde geen familie. Dat verbaasde hem niet, de rondslingerende toverspreuken, het bloed en de doden maskeerden de aanwezigheid van Lyam en Lianne. Bovendien stompte het slopende gevecht alle zintuigen af. ‘Svein, ik wil de vrouw levend, mijn kinderen bescherm je met je leven. Ze liggen vermoedelijk in één van de kamers boven.’

Achter de naar beneden rennende vrouw doofde de ruimtepoort. De bliksemslagen rond de donjon zwegen. Angst kroop in haar hart, leefde Shaun nog? Kwam ze te laat? Hijgend stond ze naast de ingang van de donjonzaal, ze wilde weten hoe de situatie was voor ze de zaal in rende.

Haar hart voelde Caitlyn in elkaar krimpen, Dwaine sprak en dus lag Shaun dood of gewond op de grond. De zwarte rotzak had gewonnen. De moordenaar, die zwarte krankzinnige, liet ze niet leven. Met de kreet: ‘Van mijn kinderen blijf je af, geschifte zwarte duivel,’ stormde ze de donjonzaal in. ‘Duratus.’ Haar geslingerde vriesspreuk verlamde de verraste Dwaine.

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog een is het eerste hoofdstuk van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen.’ YA fantasy over een tovenaarstweeling jagend op hun zwarte oom, de moordenaar van hun ouders.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel