Proloog vier

proloog

Even bleef het stil, Shaun keek naar Dwaine, Dwaine loerde naar Shaun, wie opende het gevecht? Met de kreet ‘Nescius’ en gestrekte hand opende Shaun het gevecht. Hij taste Dwaine af, hij verwachtte niet dat Dwaine bewusteloos neerstortte.

De vloek ‘Caecus’ van Dwaine verblindde Shaun niet. ‘Ignis,’ was zijn antwoord en de vuurbal versplinterde op het ijsschild dat Dwaine met de tegenspreuk ‘glacies scutum’ opriep. Monsters en tegenmonsters uit schaduwwerelden verschenen, basilisken, kleine draken, duivels, harpijen. De kleuren van een vloek verduisterde de ruimte om met de volgende vloek fel licht door de zaal te werpen.

Shaun zag het vuurrode, zwetende hoofd van zijn broer. Dat gaf geen zelfvertrouwen. Shaun realiseerde zich dat Dwaine de geesten van de dode Vikingen aan zijn spreuken bond. Dat voelde hij aan de toegenomen kracht van Dwaine. In welke krochten van de hel daalde Dwaine af om die kennis te verwerven? Welke prijs betaalde Dwaine daarvoor?

Over en weer vlogen de toverspreuken, sommigen sloegen de broers weg, anderen klapten tegen elkaar en spatten alle kanten uit. Afzwaaiende vloeken sloegen stukken hout uit het balkenplafond of steen uit de muren. De Vikingen trokken zich een stukje uit de zaal terug. Een tegenstander met een zwaard vonden ze prima, bij een tovergevecht zochten ze liever dekking tot hun moment kwam.

‘Orm,’ fluisterde Svein, de aanvoerder van de Vikingen, ‘zodra we het teken van Dwaine krijgen, ga jij voor en hakt op die tovenaar in. Wij volgen je.’ Orm knikte met het angstzweet op zijn voorhoofd.

‘Svein, praesidio.’ Dwaine’s fluistering van het afgesproken teken volstond en onder de bescherming van de spreuk kwamen Svein en zijn mannen, met tegenzin, in beweging.

Dag en nacht wisselden elkaar af in de zaal. In de lichtflitsen zag Shaun de Vikingen zich door de resten van spreuken worstelen en af en toe lukte het hem een spreuk zodanig te buigen dat een Viking stierf. IJssperen, vuurbliksems, alles gooide Shaun in de strijd.

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog een is het eerste hoofdstuk van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen.’ YA fantasy over een tovenaarstweeling jagend op hun zwarte oom, de moordenaar van hun ouders.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel