Proloog drie

proloog

Huilend bleef ze staan, haar kinderen had ze een onzekere toekomst geschonken. Van dat beeld schudde ze zich los, Shaun had haar nodig. Vloekend op die gestoorde broer haastte ze zich terug.

Op de westelijke wenteltrap naar boven bleef Dwaine in de beschermbel, wachtend tot de Vikingen de donjonzaal bereikten. Hij paste ervoor om zich zichtbaar te maken, hij legde het af tegen de witte spreuken van Shaun, de betere tovenaar. Voor hij het wist, veranderde Shaun hem in een rokend hoopje as. Daarom had hij die zwaarden nodig, zwaarden oogsten bloed, bloed versterkte de zwarte spreuken en gaf hem de overwinning. De zwaarden brachten hem in de nabijheid van Shaun, daar sloeg hij toe. Geen genade voor zijn broer. De vrouwendief Shaun zou boeten voor het stelen van Caitlyn, de vrouw die Dwaine zichzelf voorzegd had. Nog een meter, hij zag tussen de zwaardslagen door de boog van de deurpost naar de zaal.

Shaun trok zich als enige overgeblevene terug in de donjonzaal. Zijn mannen vochten goed, de Vikingen waren met meer en beter. De eettafel gooide hij om. Daar had hij het voordeel van schaduw en dekking.

Acht Vikingen stapten, hijgend en loerend vanachter hun schilden, over lijken naar binnen. Met pijn in zijn hart hoorde Shaun het gegil van de vrouwen van zijn mensen, de gevechten in de lagere verdiepingen stopten en wat het gegil betekende hoefde hij niet te raden. Tussen de Vikingen door stapte Dwaine vanuit de beschermbel naar voren.

De hand van Shaun greep zijn medaillon als zocht hij vastigheid voor de bevestiging dat het Dwaine was die hen aanviel. Dat medaillon dat ook Dwaine droeg net als alle leden van de familie d’Acca. Het familiemedaillon bestond uit een perfect rood geslepen rode steen in een zilveren halsketting. Samen met zijn twee broers Dwaine en Kael ontving hij het magische kleinood van zijn vader met de boodschap ‘draag het met ere.’ Het was bedoeld als bescherming en om hun spreuken te richten. Hier, hoog in de donjon, gebruikten ze het tegen elkaar. Als zijn vader dat wist. ‘Dwaine, eerloze, je komt voor niets. Je krijgt Caitlyn nooit, ik dood je als een dolle hond.’

‘Dat moet nog blijken, vrouwendief.’

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog een is het eerste hoofdstuk van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen.’ YA fantasy over een tovenaarstweeling jagend op hun zwarte oom, de moordenaar van hun ouders.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel