proloog

Snel gleed haar blik over de baby’s, warme kleding, de briefjes en de beschermende medaillons zaten tussen de kleren, de slapende Lianne en Lyam waren klaar. Ze besteeg huilend de laatste trap naar de reis voor haar baby’s. Met trillende vingers bond ze rieten reiswiegjes aan Frey en Max. Caitlyn ontweek hun aanhankelijke ogen. Dat kon ze niet aan, ze wist dat ze de honden de dood instuurde. Haar lievelingen kwamen levend aan en daar draaide het om.

Ze wilde het niet, het kon niet anders. Snikkend stopte ze hen in de reiswiegjes, streelde haar kinderen over de hoofdjes en kuste hen vaarwel. Als Shaun en zij de overval overleefden haalden ze hen op. En zo niet? Deze ondenkbare gedachte duwde ze weg.

De vuurkorf brandde. Voor Lyam en Lianne kwamen slechts twee werelden in aanmerking, die van de elfen en die van de graslanddwergen. De andere werelden waren te vreemd of de bevolking week te veel af, daar stuurde ze haar kinderen niet heen.

Caitlyn projecteerde het beeld van de toren der sterren in de ruimtepoort en fluisterde ‘elves mundi’. Tot drie keer toe zei ze, elke keer luider, ‘de wereld der elven’ en de derde keer liet ze met een draaiende beweging het rode poeder, uit het altijd klaarstaande potje, in de vuurkorf vallen. Dat poeder kwam van dezelfde rode steen als de steen in de medaillons en alle tovenaars gebruikten het voor de ruimtereizen. Zodra de poort zich met licht en witte mist opende, duwde ze Frey met Lyam de ruimtepoort in.

Nauwelijks doofde de poort uit of het proces herhaalde zich. Nu projecteerde ze het beeld van een kale heuvel met een bruine cirkel, ze wist dat de graslanddwergen het de heuvel der rampspoed noemden. Ze peinsde er niet over die naam te gebruiken. Onheil wilder ze niet oproepen. Ze fluisterde ‘mundus nani campus’. Tot drie keer toe zei ze, elke keer luider ‘de wereld der graslanddwergen’ en de derde keer liet ze opnieuw met een draaiende beweging het rode poeder in de vuurkorf vallen. Het licht en de witte mist verscheen, met een tikje op de kont verdween Max met Lianne de ruimtepoort in.

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog twee is het eerste hoofdstuk van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen.’ YA fantasy over een tovenaarstweeling jagend op hun zwarte oom, de moordenaar van hun ouders.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel