proloog

Shaun ramde het bloederige zwaard in de schede en veegde het zweet van het voorhoofd. ‘Caitlyn, ik weet niet of we het redden. Mijn broer Dwaine is overgestapt naar de zwarte kant en de Vikingen zijn veruit in de meerderheid.’

‘Hoeveel tijd heb ik?’

Shaun griste een beker water van de ruwhouten tafel voor de grote schouw en dronk de beker gulzig leeg voor hij antwoordde. ‘Niet veel, de overmacht van zwaarden is groot. Lijk voor lijk komen de Vikingen omhoog, de treden van de wenteltrap glibberen door het bloed, wie uitglijdt, is dood. Zelf houdt mijn kleine broertje zich verscholen.’

‘Onvoorstelbaar dat ik ooit met die griezel Dwaine gedanst heb. Die etterbak kan niet verkroppen dat ik jou koos.’

‘Hij komt zijn gram halen. Of we het voelden aankomen met het feestje gisteravond voor onze eerste trouwdag. Kijk, de restanten liggen verdomme nog op tafel. Stuur Lianne en Lyam weg, kom snel terug en samen verpletteren we die krankzinnige proleet. Ik ga naar onze mannen.’

Een tedere kus bezegelde de hoop op een goede afloop. Ze keek haar man na. Konden ze samen Dwaine verslaan? Direct veegde ze de gedachte uit haar hoofd. Ze had geen tijd om te piekeren, ze moest handelen.

‘Max, Frey, kom.’ Ze nam de oostelijke wenteltrap, die was goed gebarricadeerd voor de aanvallers, naar de kamer van hun kinderen hoger in de grote, vierkante donjon. Het getrippel van Max en Frey volgde haar, hoewel de wolfshonden niet graag de trap gebruikten.

Ondanks de haast nam ze de tweeling teder uit de wiegjes en gaf haar schatten de borst, voor de moeilijke reis die boven in de dakkamer met de ruimtepoort op hen wachtte. Het zicht op de rivier, in de korte rustpauze, gaf haar de kans te genieten van het verleden, van het zwemmen van Shaun en haar in de lagune, het bedrijven van de liefde op het strand en waarschijnlijk hadden ze daar Lyam en Lianne gemaakt.

(word vervolgd)

Toelichting

Proloog een is het eerste hoofdstuk van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen.’ YA fantasy over een tovenaarstweeling jagend op hun zwarte oom, de moordenaar van hun ouders.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel