Bright Eyes

De videoclip en het nummer Bright Eyes van Art Garfunkel zijn leuk. Richard Adams, de schrijver van Waterschapsheuvel, dacht daar anders over, prutswerk. Art kreeg gelijk met die grote hit.

In mijn sprookjesboek (kobo € 1,99 of gratis bij Kobo-plus, dit is de link) komen konijnen voor maar dan voor de kookpot, andere dieren spelen een actieve rol: slimme muizen, vraatzuchtige katten, pratende honden en goedsullen van draken.

Citaat een: St.Joris en de draak

Behalve Sneeuwwitje, die door haar eigen katten wordt opgegeten, Doornroosje die met haar prins rollebolt en haar moeder die de hertog dood martelt, is daar Tito, de pratende hond, van St.Joris en de draak. Dat wil zeggen, Tito blaft en Joeri kan hem verstaan met een toverblokfluit.Hij is de echte held van dat sprookje. Hij red de draak en zorgt ervoor dat Joeri en Anna elkaar beet kunnen pakken op elke manier die ze willen.

Citaat:

Joeri kon kijken waar hij wilde: hij zag helemaal niemand. Hij haalde de schouders op en zette de fluit opnieuw aan zijn mond en toen beet Tito hem in het been. “Au, waarom doe je dat, stomme hond?”

“Anders maak je afschuwelijke geluiden zonder naar mij te luisteren. Heb je nooit blokfluit gespeeld?”

Verbouwereerd keek Joeri naar Tito: “Jij kan praten!”

“Welnee, dombo. Ik kan helemaal niet praten, ik sta gewoon te blaffen.”

“Uhh, Tito, ik hoor je mensentaal spreken.”

“Die blokfluit is een toverfluit, als je daarop speelt, kan je een dag lang met alle dieren praten.”

“Dus dat is het fortuin wat mijn vader bedoelde. Een toverfluit, wow, die ga ik van z’n lang zal ze leven niet verkopen.”

Citaat twee: St.Joris en de draak

Citaat:

“Levert dat doden van die draak wat op? Voor niets gaat de zon op,” zei Joeri. Voorlopig hield hij zijn rol als vrijwilliger vol, die meid was verdomd leuk en vriendelijk glimlachte ze naar hem.

“Ja, als je de draak dood, sla ik je tot ridder en krijg je Anna als bruid.”

Rechtop schoot Joeri, naar Tito luisterde hij niet meer. Anna als bruid sprak Joeri aan, hij vond haar meer dan leuk met die lieve lach. Dat vond Joeri een prima begin. Tito blafte de hele tijd door: “Niet doen, niet doen, laten we hard weglopen.”

Joeri klopte Tito op de kop en zei: “Tito stil, hier neem een bot en hou je mond dicht.”

Tegen de graaf zei Joeri: “Heer graaf, ik dood de draak voor de stad op een aantal voorwaarden. Ik kies uit de stapel harnassen een wapenuitrusting, ik wil dat de handelsreiziger Piet met het groene hoedje gearresteerd wordt, die rotzak heeft mijn truffels gestolen en ik wil een paard.”

De graaf knikte: “Die dief arresteren we, als ik de truffels krijg, het is lang geleden dat ik die geproefd heb.”

Joeri vervolgde: “En ik wil graag een wandeling met Anna door de hoftuin en een gesprek met die schildknaap.”

De graaf schudde de hand van Joeri, ze hadden een deal. Tito zat jammerend aan de voeten van Joeri: “Dit wordt onze dood, een draak! Stommeling.”

Beelden

Draken bestaan niet. Deze beelden wel, je vindt ze in musea. Mensen geloven al heel lang in draken en dat is logisch.

Beenderen van Dinosauriërs zijn altijd uit de grond of zee naar boven gekomen. Met de kennis van toen moesten zulke grote botten reuzen en draken zijn.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier  

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier

Deel dit artikel