Een hotel reserveren in Pegard hotel, een juweel

Een hotel reserveren is gesneden kost, via booking.com krijg je een goed aanbod. Met het stijgen van de leeftijd neemt ook de behoefte aan meer luxe toe en kampeer ik niet meer. Dus tegenwoordig boek ik een hotel.

Gang in Pegard twee
de hotelgang met ornamenten

Om vanuit Frankrijk in één keer naar huis rijden hadden we geen zin. Andenne leek ons een leuke plaats. Pegard hotel lag in het centrum en een boeking was snel geregeld.

Pegard hotel, een juweel

Andenne, een typisch Waalse stad met een industrieel verleden. De N90 en de N921 denderden dwars door de stad. Dus we wilden graag een kamer aan de achterkant. De ontvangst was vriendelijk, behulpzaam en nog steeds hadden we niet in de gaten dat dit geen standaard hotel was. Een blik in de lift en ik meende dat die nog geschilderd moest worden. In de brede gang stonden, als decoratie dacht ik, grote houten kasten met ijzeren raderen en bouten. Ook leuk. Tot ik door een groot raam naar beneden in een, in gebruik zijnde en onhoorbare,  fabriekshal keek. De receptioniste, die ons de kamer liet zien, wilde graag uitleg geven en ik begreep dat de lift expres zo gelaten was.

de lift Pegard vier
de lift in oorspronkelijke staat

Fabriek wordt hotel

achterkant hotel
een blik door het oude raam vanaf het balkon

De fabriek had een complete vleugel over en iemand moet gedacht hebben: “Het centrum van Andenne mist een hotel en dit is een prima plek.” En zo geschiedde op een fantastische manier. Ik hou van architectuur en dit hotel is een staaltje waarin een industrieel tijdperk naadloos over gaat in een mooi ontworpen hotel. De decoraties weerspiegelen de geschiedenis van de fabriek. De kamer is met twintig m2 groot genoeg en beschikt over comfortabele bedden, een badkamer en het balkon laat duidelijk de geschiedenis zien met die oude buitenmuur. Hier, aan de achterkant, merk je niets van de stad. Je kijkt over groen stedelijk gebied waar de haan kraait.

Pegard Productics

kijkje in de fabriek pegard vijf
Vanuit het hotel kijk je in de fabriek

In 2021 opende Pegard hotel de deuren in een oude vleugel van Pegard Productics. Sinds 1937 is deze onderneming gespecialiseerd in grote uitboormachines. Het is niet zomaar een fabriek, in 2016 kregen de fabriek een brief uit de USSR over een door de fabriek voor de oorlog geleverde, nog steeds werkende, machine. Dat kan je kwaliteit noemen.

Pegard hotel is een aanrader

Pegard hotel is een aanrader voor een plezierig verblijf in een stad die weliswaar betere tijden gekend heeft maar waar voldoende te doen is om een aantal dagen te genieten van stedelijke voorzieningen zonder de overlast van een grote stad. Er zijn voldoende restaurants en in de cafés schenken ze lekker bier. Een stap buiten de stad en je staat in de natuur. Er is een kasteel, een museum, Romeinse resten vlakbij, net als de (prehistorische) grot Scladina

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel