Money for nothing, e-books gratis

Money for nothing, e-books gratis is een vrije interpretatie van “money for nothing, chicks for free” van de Dire Straits. Als popidool kregen ze die vrouwen zonder enige extra inspanning hun bed in, desnoods drie in een nacht en als ze geluk hadden brachten die groupies ook drugs mee. Dat gaat voor mij niet op, ik ben geen popidool.

In plaats van gratis iets krijgen, geef ik gratis iets weg: mijn boeken. Je kan ze gratis als e-book lezen bij Kobo Plus of koop ze voor de prijs van een hoorntje met anderhalf bolletje. Ik schrijf lectuur voor mijn plezier. Litteratuur hoef je bij mij niet te verwachten en ook geen levensbeschouwelijke overpeinzingen. Probeer het gewoon, misschien krijg je een glimlach op je gezicht. Ik heb de volgende e-books bij Kobo staan.

Fatale briefjes

Dit zijn korte, fantasy en thriller verhalen. Citaat uit La Dangereuse en haar troubadour:

 “Je heet Anna en je bent niet moeder Maria. Een man heeft op je gelegen. De vraag is welke man, jouw man of mijn man?”

Anna zweeg. Voorzichtig tikte de voet van Amauberge tegen de pook, die met een rood-gele punt in de haard lag. Ze gaf een teken aan de hofdames. Twee grepen Anna stevig vast, de derde trok haar bovenkleed tot onder de borsten van Anna weg. Opnieuw vroeg Amauberge: “Jouw man of mijn man?”

Terug naar Shangri-La

Citaat: Enerzijds was hij opgelucht omdat er niets gebeurde en anderzijds was hij teleurgesteld omdat het loden plaatje blijkbaar toch een Romeinse practical joke was. Dan, na wat voor zijn gevoel een eeuwigheid duurde, schoof met een licht geruis een stuk van de muur naar achteren. Hij fluisterde: “Krijg nu wat. Even dacht ik dat Wim gelijk had door niet mee te gaan en dan gaat ineens de doos van Pandora open. Wat ik ook aan wensdromen of gedachtespinsels had, dit zeker niet.”

De strijd om Shangri-La

Citaat: Ter plekke verstijfde Gijs. Hier, vandaag, in deze alles bepalende proef was zonneklaar dat de monitor een graf vond en wat voor een. Het zag eruit als de laatste rustplaats van een krijger, het langwerpige schild en de twee rechtopstaande speren konden onmogelijk bij een theekransje horen. “Mooi, zo te zien een ongeschonden lijk en niet gecremeerd, dat kwam, geloof ik, later bij de Kelten.’

De pausen, een apart slag volk

Bibliotheken vol zijn over de pausen geschreven. Iets nieuws voeg ik er niet aan toe. Wat ik wel doe is de duivelse pausen en hun daden sarcastisch, ironisch belichten.

Citaat: Je hebt het in Rome gemaakt als oom Paus je tot kardinaalneef benoemt. Je kust de ring van Petrus en je portemonnee hoef je nooit meer om te keren op zoek naar een muntje. Die neven krijgen zoveel inkomsten uit hun kerkelijke titel dat ze zich niet hoeven af te vragen welke gebraden pastei vanavond op tafel komt, misschien hebben ze een probleem met de keuze van de wijn.

Helse sprookjes

Normaal gesproken zeg je, als iemand een onwaarschijnlijk verhaal ophangt: “Jij liegt.” Daar heeft een sprookjesverteller geen last van. Wel nee, die liegt tegen de klippen op. Ik heb eigen draai aan sprookjes gegeven en ze zijn inderdaad hels te noemen.

Citaat: De oude min hield die slapeloze nachten, waarin ze die twee tortelduifjes in de gaten  hield, niet vol. Al een paar keer was de oude min bij Doornroosje en Floris in slaap gesukkeld, tot vreugde van de twee geliefden. Tja, voor de geliefden was de geest sterk maar het vlees zwak. Na een maand moest Doornroosje Floris en haar oude min vertellen dat ze een kind van Floris verwachtte.

Boekwinkels

Vol verwachting pak je een boek in een boekwinkel of in de bibliotheek. Wat voor wereld brengt dat boek je? Hoe ligt het in de hand, leest het prettig, is het papier dik of dun? Hetzelfde heb ik bij de biebkasten die je overal ziet. Prachtig.

Biebkast
Dit is van ik noem een mooie biebkast

Veel van die Sinterklaas verwachtingen heeft een e-book niet. Daar staan voordelen tegenover, lettertype, lettergrote en meer van dat soort zaken stel je zelf in. Voor mij, als schrijver, is een e-book een korte lijn om bij een lezer te komen.

Hier vindt je het contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel