Kobo, een huis vol gratis boeken

Ik las in de krant dat sinds corona de manuscripten als zelfrijzend bakmeel de burelen van de uitgevers overstromen. Ga er maar aan staan als enthousiast schrijver. Ik stuur geen manuscripten in, hooguit de synopsis van een verhaal waarvan ik denk dat daar in samenwerking met een uitgever potentie in zit. Dat is een uitzondering. De andere verhalen plaats ik op Kobo, voor een grijpstuiver of gratis via Kobo Plus. Dat doe ik omdat ik graag mijn vertelplezier, gevat in woorden, wil delen met de lezer. Een glimlach als beloning is voor mij voldoende want op de eerste en de laatste plaats gaat het voor mij toch om het schrijfplezier.

Sinterklaas en gratis e-books.

De tijd van Sinterklaas en Kerst breekt aan en altijd breekt iemand zijn hoofd over wat hij als cadeau moet geven aan iemand die alles al heeft. Dan is de keuze voor of ‘Pausen, een apart slag volk’ of  ‘Helse sprookjes’ een voltreffer. Er zit humor in en de drie S-en (seks, spanning en sensatie).

Citaat uit helse sprookjes

Sneeuwwitje veranderde in een muis! Haar katten staken, in één klap klaar wakker, hun koppen boven de kattenmand uit en likkebaardend sprongen ze op de muis af. De muis/Sneeuwwitje rende, piepend van angst voor haar leven, hard weg. Gelukkig voor haar botsten de katten tegen elkaar aan.

De koning nam plaats op de troon en benoemde Bloesem en prins Paul tot zijn opvolgers. Hij zei: “Ik heb geen zin meer om te regeren. Ik ga, net als Bloesem, bij de dwergen wonen en hun huishouden doen. Lekker op m’n gemak, zalig koken en bakken. Dat mocht ik nooit, ondanks dat ik het heel leuk vond.”

“Wil je goed voor mijn muis zorgen,” zei Bloesem, “die is bij de dwergen achter gebleven.”

Dat vond de koning prima, hij pakte prins Paul en Bloesem bij de arm en zei: “Ik verklaar jullie tot man en vrouw, het kerkelijk huwelijk komt later wel.” en met die woorden sloot hij ze op in een slaapkamer.

Tevreden zei de koning: “Ziezo, dat is geregeld en nu de dwergen nog.”

De muis/Sneeuwwitje kwam nooit meer terug, de katten wel.

Boekomslag

helse sprookjes
Helse sprookjes, een aanrader

Ik gebruik voor al mijn e-boeken dezelfde omslag. Misschien is het saai, maar dat is ook maar een mening. De voordelen geven voor mij de doorslag: mijn boeken in één huisstijl zijn duidelijk herkenbaar, de omslag heeft een heldere, vriendelijke uitstraling en ik hoef geen tijd te besteden aan een passende omslag voor dat elk boek.

Hier vindt je het contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel