1984 David Bowie  

Ik kan het niet laten te schrijven over popartiesten en boeken. Dit keer is het David Bowie die een songbewerking geeft voor een gedeelte van het boek ‘1984’ van George Orwell. George Orwell is op 21 januari 1950 overleden. Dat betekent dat na 70 jaar het auteursrecht eindigde, in dit geval per 1-1-2021. Dus wie opnieuw ‘1984’ uit wil geven: ga je gang. Dat kan dus gratis net als mijn e-books. In dit specifieke geval noem ik het e-book ‘helse sprookjes’ verkrijgbaar bij Kobo.

Assepoester

Achter haar viel de tentflap dicht, Jan wond er geen doekjes om en zei: “kleed je uit, ik wil met je naar bed.”

Kwaad schudde Belle haar hoofd: “Rijksgraaf of niet. Daar komt niets van in, ik ga alleen naar bed met mijn man en die is al jaren verdwenen.”

 Met die lange baard, die bos haren en die ooglap vond ze de graaf helemaal niet aantrekkelijk, ze griezelde een beetje van hem. De rijksgraaf lachte en zei: “Ik weet een oplossing. Jij wacht hier.”

Verbaasd zag Belle de rijksgraaf de tent uitlopen. Ze dacht: hij gaat zeker hulp halen om mij op het bed vast te binden en waarom kwam die lach mij bekend voor?

Ze zocht naar iets om zich te verdedigen. Wapens genoeg, die kon ze niet gebruiken. De graaf doden? Huiverend dacht ze wat met haar en haar dochters zou gebeuren voor de soldaten hen alle vier ophingen. Ze koos voor een minder dodelijke oplossing en een klap met een stevige kruik zou die schoft leren.

Schrijven is leuk

flessenpost
Brief in fles. Bron: RTL nieuws

Schrijven is leuk en een boek publiceren is als flessenpost. Je weet niet waar het boek aan komt, wie het leest, hoe iemand het vindt. Zo vonden wandelaars op het Australische strand een fles met een brief, die vanaf een Duits schip 132 jaar eerder overboord gegooid was. Het was geen liefdesbrief of zo. Nee het schip Paula gooide de jeneverfles van de schiedammer distilleerder Daniël Visser overboord om de stromingen van de oceaan in kaart te brengen. Bij duizenden tegelijk en dat moet die jeneverfabriek deugd gedaan hebben want uiteraard dronken ze de flessen eerst leeg.

Hier vindt je het contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel