Gezelligheid

Vrolijk hupt hij van de supermarkt naar huis en met plezier draagt hij de boodschappen. Zijn vriendin is morgen jaren; hij gaat haar verrassen met een huisgemaakte cake. Nee, niet zo’n huisgemaakte cake uit een café; een echte huisgemaakte cake.

Hij heeft cakemeel, melk en eieren. Dat zijn niet de standaard producten uit zijn keuken; daar liggen meestal wortelen en noten.

Met het youtupe-filmpje voor ogen maakt hij cakebeslag en bakt de cake. Hij hupt rond in de keuken en als hij kon fluiten, zou hij dat zeker doen.

Ze hebben het samen gezellig, zeg maar knus. Er is alleen dat ene kleine dingetje dat een verdieping van de vriendschap in de weg staat. Ze willen alle twee wel maar ja… er is dat probleem. Ze praten er over, zuchtend en bedroefd. Want ze zouden dolgraag willen.

Van dattum lukt gewoon niet

Verstandelijk gesproken snappen ze het. Emotioneel hebben ze er moeite mee: van dattum lukt gewoon niet. Ach, iedereen snapt het. Zij dus ook, toch blijft het ze bezig houden. Ze hebben nog even aan een draagmoeder gedacht. De vraag is: wat komt er dan uit? Dat kind krijgt geen prettige jeugd met als dat gepest op school. Dus van die draagmoeder zien ze af.

Het konijn en zijn vriendin, de merel, zien ook wel in het er nooit van zal komen: een mernijn? Een konrel? Het is veel te lastig; Voor de rest, gezelligheid kent geen tijd. Een cake bakken geeft het konijn ook voldoening.

Onmogelijke combinaties

Zijn er meer van dit onmogelijke combinatie in de dieren wereld? Jazeker. Paarden en ezels zijn bekend: dan krijg je een muilezel. Maar er zijn veel meer combinaties, waarbij ik wel gelijk moet zeggen dat de mens daarbij nogal eens een sturende rol heeft. In dierentuinen staan soorten bij elkaar die in de natuur elkaar nooit tegen komen.

Neem bijvoorbeeld de liard. Met een kop als een leeuw en het lichaam van een luipaard, is deze hybride vorm een echt knip- en plakwerkje van de natuur, pardon de dierentuin.

Bron: Wikimedia.commons. Auteur: Hkandy

De lijger herken je direct. Ze zien eruit als leeuwen, maar dan met een heel subtiel streepjespatroon op hun vacht. Wat deze dieren zo imposant maakt, is dat ze groter zijn dan hun twee ouders. Deze soort komt alleen in gevangenschap voor, aangezien leeuwen en tijgers normaal gesproken niet in dezelfde natuurgebieden voorkomen.

Een grizzly die van kou houdt

De grizzlybeer en de ijsbeer leven normaal gesproken ver van elkaar. Toch komt het voor dat deze twee beersoorten een baby krijgen, die officieel ijsgrizzly genoemd wordt. Misschien doen ze het voor de gezelligheid. Door het opwarmen van de aarde weten deze twee soorten elkaar steeds makkelijker te vinden, dus het zou zomaar kunnen dat de ijsgrizzly een bekendere diersoort wordt.

De hand van de mens

De mens heeft de hand in de meeste combinaties, niet voor de gezelligheid. Nee puur uit eigen belang. Vlees of wol of huid, om dat soort winst gaat het. Dicht bij huis gaat het dan bijvoorbeeld om een combinatie van geit en schaap. Of de mens of het dier belang heeft bij een scheit (vrouwtjes geit met een ram) of een gaap (bok met vrouwtjes schaap) snap ik niet zo snel. Misschien iets in de zin van “het kan, dus ik doe het.”

Maar hoe zit het bij mensen?

Combinaties genoeg en het zijn allemaal mensen, misschien wat groter of kleiner, een kleurtje, een iets andere vorm van gezicht. Maar geen streepjes of rare vacht en alles plant zich met alles voort. Van oost naar west, van zuid naar noord, alles en iedereen copuleert met elkaar, al dan niet vrijwillig: er komen gewoon vruchtbare kinderen van. Nu, op het moment dat ik dit schrijf liggen er honderden miljoenen mensen te vrijen. Het is goed dat het allemaal verschillende posities zijn anders zou de beweging de aarde uit zijn baan stoten.

Dierenseks

Seks met dieren komt voor en kent zijn eigen scheldwoorden: geitenneuker of schapenneuker is een bekende. De vraag is echter: kan een mens zich ook voortplanten met een dier? Nee dus, teveel afwijkingen. Alhoewel? Theoretisch is een kruising tussen een mens en een chimpansee mogelijk. Het DNA tussen beide soorten is ongeveer 94% gelijk. De situatie is vergelijkbaar met die tussen paard en ezel: daar komt een muilezel uit voort.

Hebben mensen gemeenschap met chimpansees? Zou best kunnen, dierenseks komt voor. Maar nakomelingen?

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel