De draak Xeres

Xeres
draak

Xeres is de koning van de draken. Draken spelen een belangrijke rol in mijn boek ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’. Draken zijn grote mythische dieren met vaak een reptielachtig lichaam. Ze bestaan niet echt. Wel in fantasy. De draken in mijn verhaal heb ben een eigen toverkracht. Ze reizen op hun manier via het pad van de draak naar andere werelden. Het vulkaanvuur broedt de draken eieren uit. De draken weten dat hun oorsprong ligt op de wereld der Picten (de oude wereld van de Draci’s) en dat de Draci’s, hun goden, hen gemaakt hebben. Hun trouw ligt bij de Draci’s. Draken hebben kennis van de verschillende toverstenen.

Draken citaat een

Lyam zag eerder draken, hoog in de lucht, zwevend op de thermiek. Dit was de eerste keer dat hij oog in oog met een draak stond. En wat voor draak. Birr verbrak Lyams bewonderende houding, trok hem aan zijn arm mee en stelde hem voor aan de koning der draken. Birr boog. ‘Heer Xeres, het verheugt mij u in goede gezondheid aan te treffen. Mag ik u mijn pupil voorstellen, Lyam d’Acca.’ Onder de indruk zag Lyam gouden schubben als pantsers, grote klauwen die voren door de rots trokken en zwaveldamp uit de neus van de draak. Voor die lucht zette Lyam een pas achteruit. De meeste indruk maakten de ogen die als scherpe pijlen diep in Lyam doordrongen

Draken citaat twee

Xeres draaide om de vraag heen. ‘Die reuzen en de draken op de wereld der Picten weet u daar iets van?’ Lyam was benieuwd naar het antwoord van Xeres op deze vraag van Lianne. ‘Ik ken de wereld der Picten. Draken of reuzen heb ik daar nooit gezien.’ Ook dit was geen echt antwoord concludeerde Lyam. Lianne liet een steen zien. ‘Kent u deze paarse stenen.’ Het duurde lang voor Xeres antwoord gaf, alsof hij met iets worstelde. ‘Paarse stenen zeggen mij niet zo veel.’ Xeres gaf geen antwoord op de vragen, realiseerde Lyam zich. Misschien gaf Xeres antwoord als hij een andere vraag stelde. ’Hoe zijn de draken op deze wereld terechtgekomen?’ ‘De goden brachten ons hier.’ Goden klonk behoorlijk vaag vond Lyam. ‘Heeft u goden? Wie zijn dat?’ ‘Die zijn verdwenen.’ Weer geen echt antwoord. Lyam voelde dat hij iets te pakken had. ‘De goden zijn dat soms de reuzen van de Pictenwereld?’ ‘Ach, het is allemaal zo lang geleden. Kom, ik breng jullie naar de elven.’

Trilogie

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar via de boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Proeflezers vinden dat mijn boek prettig leest en je het verhaal intrekt. de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee.

Recensies vindt je hier en hier.

E-book

Het is nu ook als e-book verkrijgbaar.

In de bibliotheken kan je het boek lenen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel