Helse sprookjes

helse sprookjes
Moord, diefstal, roof

Seks, spanning en sensatie is niet iets wat je verwacht in sprookjes. In deze sprookjes vind je het, dit zijn helse sprookjes. Dit zijn niet de suikerzoete baksels van Grimm of Disney. Moord, vergiftiging, diefstal, in de brand steken: alles komt in die sprookjes voor.

Sneeuwwitje, een onschuldige prinses? Dat valt tegen, haar eigen katten eten haar op. Doornroosje prikt zich aan een roos? Ze prikt zich liever aan haar prins. Ali Baba is de aanvoerder van de veertig rovers en zijn erfgenaam is CEO van de website Alibaba. De wolf eet Roodkapje helemaal niet op, de wolf ziet Roodkapje als zijn moeder. Roodkapje staat haar mannetje, naakt prikt ze met een mes op een plek in het lijf van de jager waar een man nogal gevoelig is.

Ik noem ze helse sprookjes, met reden. Boy oh boy, suiker is in deze sprookjes ver te zoeken. Verstop ze voor de tere kinderkens en hou ze voor jezelf.

Sneeuwwitje

Neem bijvoorbeeld sneeuwwitje. Dat is geen brave lelieblanke prinses die op haar prins op het witte paard wacht. Welnee, Sneeuwwitje is een kreng en wordt bij toeval heks. Van meisje groeiden ze op tot jonge vrouw en in de loop der jaren vond Sneeuwwitje koningin zijn niet meer genoeg, elke vriendelijke knik van Bloesem naar een bediende, elk vogeltje wat Bloesem kruimels voerde, elk bosje bloemen dat Bloesem voor haar moeder plukte, maakte Sneeuwwitje groen en geel van nijd. Zelfs mooi stralend zomerweer maakte haar nijdig als Bloesem zei “Wat is dat zonnetje lekker hè.” Ze kreeg de pest aan haar zus en dacht: als ik later koningin ben, roei ik alle vogeltjes uit en Bloesem moet dood, dood.

Nijdig op die zus stak ze haar voet uit en liet de bediende struikelen. Die liep in gedachten verzonken en viel op z’n snufferd tussen al het gebak. Dat vond Sneeuwwitje leuk, de bediende niet, die vervloekte zichzelf dat hij Sneeuwwitje te laat in de gaten had. De bedienden kenden de rotstreken van Sneeuwwitje en liepen altijd in een grote boog om haar heen.

E-Book

Wil je meer lezen over de helse sprookjes? Deze link leid je naar Kobo.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel