Duizendvolk

duizendvolk

Een duizendvolk bestaat uit duizend apen en ze leven op de wereld van de Picten. Ooit waren er vier volken, nu nog drie. Een volk is, samen met de grootkammen, verdwenen. Het zijn telepathische apen met een koningin en een gezamenlijk bewustzijn. Dat merkt Lyam als hij hun geest aftast en hij achteruit geslagen wordt. Lianne en hij komen erachter dat de apen gegijzeld zijn door de Stadspicten. Ze helpen de apen.

Citaat

Hij taste naar de geest van een van de apen. Op de elvenwereld werkte dat altijd. Hier niet. Van geest aftasten moesten de apen helemaal niets hebben. Dat merkte hij op een hardhandige manier. De apen deelden een forse mentale dreun uit en hij kwam letterlijk los van de grond. Half versuft lag hij op zijn rug tussen de varens. Duizend apen kegelden hem omver en het beeld van al die brullende op hem af stormende apen schudde hij met moeite van zich af. Sodeknetters, dit waren geen elfjesapen. Deze apen moest hij met fluwelen handschoenen benaderen.

Citaat

Ze vloog omhoog en in een duik, op hoge snelheid, sloeg Lianne/de valk toe.

De tovenaar rekende nergens op. Hij sneed een stuk haas af van het spit. De naar voren gerichte klauwen raakten de tovenaar vol in het gezicht. Gillend sloeg de tovenaar de valk met het mes weg. De snelheid waarmee de dolk van de tovenaar flitste had Lianne niet voorzien. Bloedend lag Lianne/de valk op de grond.

Ze zag de razende tovenaar op zich afspringen om haar/de valk af te maken. Midden in zijn sprong stopte het krijsende gegil van honderden apen de beweging. Apen wierpen zich vanuit de bosrand als een zwerm stekende wespen op de tovenaar. Hij kreeg geen moment de kans iets tegen Lianne/de valk of de koningin te ondernemen. Een, twee minuten later sprongen de apen weg, op zoek naar een andere Pict. Van de tovenaar resteerde wat mantelresten en een bloedige onherkenbare massa. Van alle kanten, over de rotsblokken, de vuurkorven omstotend stroomden de apen het kamp in. Dat een aantal van hen in brand vloog, kon hun niet schelen. Brandend sprongen ze tegen een Pict op en stierven in een zwaard- of messteek. De Pict sloeg de vlammen uit en viel omver in een waterval van bijtende apen. Apen stierven massaal, Picten werden aan stukken gescheurd. Bloed spatte alle kanten op. Dat alles zag Lianne/de valk tot de pijn haar dwong de valk te verlaten.

Trilogie

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee.

Recensies vind je hier en hier.

Het is ook als e-book uitgegeven en in de bibliotheken kan je het boek lenen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel