Monsters

inktvis
veelarm Bron pixabay

Monsters zijn er in vele soorten en maten. In mijn boek ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ is de zwarte veelarm een monster uit de zee. Het is een dodelijk monster en alleen in de kroeg met de drank in de man en de hoofden dicht bij elkaar valt fluisterend de naam “zwarte veelarm.” Of zoals de oude visser zong: “Ver beneden in zijn diepe grot voert de veelarm zijn jongen elfenvlees.’

Zwarte veelarm

Faelar stootte Nuvian aan, wees naar beneden en zei: ‘Wat is dat grote zwarte ding wat daar omhoogkomt.’ Dat waren de laatste woorden van Faelar. Geruisloos sloeg een snavelvormige bek toe en krakend brak van de sloep het achterstuk af. De gillende professor sleurde het dier mee. Het restant van de sloep tolde rond in de draaikolk, tot het beest weer opdook en met zijn lange armen Faelar, Nuvian, Bellas en Lyam mee naar beneden trok. De golven boven hun hoofden braken de angstkreten af. Zuignappen van het monster trokken de huid van Lyams been. De niet te harden pijn voelde of duizenden naalden diep zijn been indrongen. Door het hoofd van Lyam schoot de laatste zin van de oude man ‘Bloedend rood rukt hij de visser uit het leven.’ Het water drukte op zijn lijf als een steeds strakker aandraaiende riem. Keer op keer rukte hij aan de dikke arm. Tevergeefs, de arm bleef muurvast. Als hij niet snel iets verzon, stierf hij hier. Rood, rood zong door zijn hoofd. Was dit soms zijn laatste gedachte? Rood? Vuur! Een vuurvloek werkte hier niet, dat bestond niet. Het was het enige dat hij kon verzinnen. Hij greep de arm en bij toeval pakte hij ook de tentakel, waaraan Bellas vastzat. Tân, tân, tân, onophoudelijk dacht hij vuur, vuur, vuur. Hij voelde zich wegzinken, het grijsblauwe zeewater veranderde in zwart.

Trilogie

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Lezers vinden dat mijn boek prettig leest en je het verhaal intrekt, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien. Ze wachten op deel twee.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Ik hoop dat je er plezier aan beleeft.

Het is ook als e-book verkrijgbaar en in de bibliotheek kan je het lenen. Recensies vind je hier en hier.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel