Stiefvader Brett

draken, tovenaar
de cover van mijn boek

Brett is de pleegvader van Lianne in mijn boek ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’. Hij is mijn favoriete bijfiguur. Hij krijgt de baby Lianne opgedrongen. Ze verwoest het leven dat hij voor zich ziet. De manier waarop hij daarmee omgaan vind ik groots. Daarom hier opnieuw een citaat van Brett.

Brett citaat

Hulpeloos staarde Brett naar de baby. Waarom joeg hij vanmorgen de schapen niet de andere kant op, het gras was overal groen na die regenbuien van de afgelopen week. Weifelend krabde hij door de haren op zijn hoofd, nadenkend streek hij door zijn rode baard. Allemaal handelingen waarmee hij het niet te vermijden besluit uitstelde. Brett wist heel goed wat hij moest doen. Hij had tijd nodig om moed te verzamelen. Voorlopig negeerde hij de baby, soms kwam er iets door de poort en verdween vanzelf. Zijn hoop dat die vermaledijde baby vanzelf oprotte, vervloog na een half uur van dubben en dralen. Zijn hand gleed een paar keer over zijn mes. Zou hij dat doen? Dat wurm vermoordden? Of liet hij het kind liggen, bracht de schapen naar de stal en liet de baby van honger en dorst sterven? Hier kwam nooit iemand, dus wat lette hem. Doodmaken? Na hun eerdere schanddaad tekende hij persoonlijk het doodvonnis voor zijn volk. De tovenaars kwamen erachter en die kenden geen genade. Hetzelfde gold voor laten liggen. Het liefst rende hij weg, maar de uitkomst zou hetzelfde zijn. Nee, hij moest de baby meenemen naar de ouden, de wijzen van het volk. Zij moesten besluiten wat er met het kindje gebeurde. Zuchtend pakte hij de baby op en vertrok hij naar de wijzen, de honden dreven kudde achter hem aan. Die moesten dat oplossen, de rotbaby ging voor. Brett had geen zin om te fluiten, in zijn hoofd spookte het. Hij bracht het kindje naar het dorp en zou niet te horen krijgen: ‘Goed gedaan Brett.’ Van het stigma brenger van onheil kwam hij nooit meer af. Hij kende die oude knarren en had een vermoeden waar het op uit zou draaien. In dat vermoeden was hij niet langer Brett de zanger of Brett de grappenmaker. Welkom zou hij zich niet voelen op het komende Bergfeest, het liedje maakte hij nooit af, Lyri gaf het knikje niet en nooit, nooit droeg hij een vrouw over de drempel van zijn hut.

Trilogie

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Proeflezers vinden dat mijn boek prettig leest en je het verhaal intrekt. De magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Ik hoop dat je er plezier aan beleeft.

Hier en hier vind je recensies.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel