Fantasticon-IV

fantasticon-IV
mooie tassen

Op zaterdag 2 september was in het wijkcentrum Linqueda in Nieuw-Vennep de bijeenkomst van FANTASTICON-IV. Daar was ik aanwezig met mijn boek. Aanwezig zijn bij fantasticon was voor mij de eerste keer. De sfeer sprak me aan, gemoedelijk en open. De zaal was overzichtelijk met een tiental vertegenwoordigers van kunstenaars, schrijvers en uitgevers. Snel nadat de zaal was opengegaan, druppelden de bezoekers binnen.

Ik zat daar met mijn eerste boek ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ van Ambilicious.’ Veel verkocht heb ik niet. Laat ik het zo zeggen, er zijn meer boeken opgetild dan verkocht. Maar dat vond ik geen probleem, nieuwe ervaring boeien me. Ik genoot vooral van de ambiance. Overigens vertelde een van de aanwezige schrijvers me: ‘Zodra je meer boeken op je naam hebt, groeit de belangstelling.’ Zo van: ‘Die heeft meer geschreven, dan moet het ook wat zijn. Ik kon hoop koesteren met dit jaar twee nieuwe boeken op komst.

fantasticon-IV
Mijn boek en ik

Af en toe was het rustig in de zaal, dat was wanneer in de bijzaal een informele, kleinschalige bijeenkomst plaats vond. Bovendien kon je, als je daar behoefte aan had, je inschrijven voor een een-op-een gesprek met de eregast. Zelfs hield ik het bij de hoofdzaal en ik heb daar leuke gesprekken gevoerd met de mensen achter de andere tafels en de bezoekers.

FANTASTICON-IV was niet het doorsnee fantasy festival.

Als ik in een paar zinnen de bijeenkomst moet omschrijven, komt het boekenbal bij mij naar boven. Waar het boekenbal een bijeenkomst is van literaire schrijvers en uitgevers, heeft deze bijeenkomst de potentie uit te groeien tot het fantasy boekenbal. Zeker omdat bleek dat veel van de bezoekers ook schrijver waren.

Kortom, ik heb een leuke dag gehad met mensen die, net als ik, een beetje verknipt zijn en van fantasy houden. Ga ik hier nog een keer naartoe? Ja, als het in de buurt is, want Nieuw-Vennep is voor mij met openbaar vervoer niet bereisbaar.

Deel dit artikel