Zandplaat

zandplaat
© Rob Farrow

Zandplaat. Daar belandden Lyam en Lianne vanaf de Pictenwereld. Eigenlijk was het meer een zandeiland in de oceaan van de waterwereld. Zonder meeuwen of andere vogels en dat kon twee dingen betekenen of het was het enige land in al dat water of ander land lag buiten de vliegroutes. Een ze zaten vast door een stomme fout van Lyam.

Citaat

 … der Orcs,’ in de stilte van de ruimtepoort hoorde Lianne haar laatste woorden. Hijgend, met piepende ademhaling lag ze bij te komen met naast haar Lyam. Langzaam drong het tot Lianne door dat ze op zand lag en dat

niet alleen, ze hoorde duidelijk het slaan van golven op een strand. Lianne duwde zich omhoog op haar ellebogen. Het vuur, uit de samengeknepen ogen spatte van woede. Haar felle ogen priemden Lyam vast aan zijn plek. ‘Stomme hooibaal, lammenkak, verrotte graskruiper, sukkel, flapdrol, grasvreter. Jij kan nog geen ram van een ooi onderscheiden, gestoorde hufter, hou je aan de afspraken. Achterlijke op jezelf gerichte elf.’

Hij wist niet wat hij moest zeggen. Starend naar de blauwe lucht zweeg Lyam. Hij liet de scheldkanonnade gelaten over zich heen komen. Hij had een enorme fout gemaakt. Lianne had gelijk. Sodemieters, hij was een stomme krijslijster, een achterlijke zeikelf. Bizar om op het laatste moment een ander beeld te projecten. Waarom maakte hij zo’n ongelofelijke blunder? ‘Lianne, het spijt me. Ik heb geen idee waarom ik het beeld van de elfenwereld gebruikte in plaats van de wereld der orcs.’

‘Wat heb ik daaraan. Maak jij die ruimtereis voor je plezier? Ik niet. Die oom Kael met ‘het went’, ‘het wordt makkelijker’. Oom Kael is zeker de grappenmaker van de familie. Wennen, wat een stomme hooibaal. Dit went nooit. En dan maak jij er een potje van.’

Lyam projecteerde het beeld van de elfenwereld en Lianne gebruikte het beeld van de wereld der orcs. Natuurlijk raakte de ruimtepoort daarmee van slag. Met als gevolg dat ze, door zijn schuld, hier op het zand lagen.

Trilogie

‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ is deel 1 van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’. Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee. Misschien volgend jaar. Eerst komen er nog twee andere boeken van me uit.

Recensies vind je hier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel