Picten

Picten
Illustratie van een vrouwelijke Pict door Theodor De Bry, 16e eeuw

De Picten kennen we uit allerlei verhalen waar ze vaak als sterke krijgers een rol spelen. Ik heb het altijd een intrigerend Keltisch stammenvolk gevonden. Misschien kwam dat doordat ze de Romeinen dwongen tot het bouwen van een muur dwars door Engeland. Losgeslagen wilden noemde de Romeinen hen. Dat kwam waarschijnlijk door de blauwe kruidenverf en tatoeages op hun lichaam. Ik gebruik ze graag in Fantasy verhalen. Ook in ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ spelen ze een rol.

Citaat uit ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’

Niall boog zich naar Lyam. ’In deze sport is lichamelijk contact niet toegestaan: de stok doet het werk.’ Bij de eerste wedstrijd kreeg de tegenstander een gemene schop op een plek waar hij die trap liever niet wilde.

Verbaasd merkte Lyam op. ’Fysiek contact maken was toch niet toegestaan?’

Niall wuifde met zijn bierpul. Hij trok zich er niets van aan dat het bier over de tafel vloog. De tafel was toch al vuil van bier gemengd met etensresten. ’Ach, het is geen echte regel, het is meer een goedbedoeld advies. Het gaat om het winnen. Eerlijk of met een truc, dat maakt niet uit. Hij had beter op moeten letten.’

Uitnodigingen om mee te doen sloeg Lyam beleefd af. ‘Ik ben nog herstellende van de pijlwond. Bovendien gaat sporten ten koste van mijn toverkrachten.’ Hij keek wel uit, ze lieten hem niet meegaan met de uitnodigende vrouw, daarentegen wilden ze hem wel een pak slaag met stokken geven. Daar trapte hij niet in.

De Picten trapten in de smoes. Lianne niet. Lyam deed de groene kleur van het spottend uitlachen via de geestensband schouderophalend af. Wat hij terugstuurde was de suggestie, dat ze het zelf probeerde.

Trilogie

‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ is deel 1 van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’. Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee. Misschien volgend jaar. Dit jaar verschijnen twee andere boeken van mij.

Recensies vind je hier.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel