Ali Baba

De sprookjes waar ik van hou mogen best wat ruiger, wat uitdagender en wat meer uit de kleren. In mijn boek ‘Helse sprookjes’ geef ik een draai aan de suikerzoete spinsels van Disney. Ali Baba heb ik altijd een leuk sprookje gevonden. Maar dan wel het echte waarin Ali Baba hele andere dingen uithaalt. De restanten mag je suikerzoet noemen. Mijn helse sprookjes gaan terug naar de oorsprong. Ali Baba is daar een voorbeeld van.

Citaat

Roxanne praatte wat graag, ze vertelde de boeven dat Ali het goud van hen uit de grot had gestolen. Ze bleef doorratelen over haar zwager Ali Baba, dat het zo’n rotzak was, een luiwammes, een dagdief. De boevenbaas kreeg genoeg van haar geklep: “Een zwager die Ali Baba heet, haha, als hij Ali Soefsoef heette, geloofde ik het misschien. Verzin iets beters voor we je afmaken. Waar is onze buit? Verdomme, rotwijf, het zit ons al niet mee. Drie

man ben ik kwijtgeraakt aan de soldaten van die nieuwe koning bij onze laatste beroving. We moeten hier weg en ik wil onze hele buit terug. Je krijgt een nacht om erover na te denken. Stop een prop in haar mond. Ik ben die snerpende stem zat. Morgen martelen we haar net zolang tot ze de waarheid spreekt.”

Citaat

Twee keer knikte Ali van ja. Roxanne kwekte gewoon door. Daar had de boevenbaas genoeg van, hij was het spuugzat en zei: “Ik word gek van dat geratel van jou, we hebben je niet meer nodig.”

Het zwaard zwaaide omhoog, zoef, klap en haar hoofd rolde een eindje van haar romp af. Roxanne sprak niet meer, nooit meer. “Hèhè, eindelijk rust,” mompelde haar moordenaar.

De schurken zochten hun slaapplekken op, voor vannacht hadden ze opwinding genoeg gehad. Ze hadden Ali gevangen, morgen zagen ze verder. Vastgebonden lag Ali vlak bij het vuur, de warmte van de vlammen voelde hij niet, het koude angstzweet voor morgen zat in zijn botten. Hij moest iets bedenken, anders was hij morgen zijn hoofd kwijt en hij hechte waarde aan die kop.

De zon had de maan en de sterren vervangen. Ali was klaarwakker, veel geslapen had hij niet. De boeven stookten het vuur gloeiend heet hoog op en ijzers schoven in het vuur. De boevenbaas vertelde grijnzend: “Oké Ali Baba of hoe je heet. Dit gaan we doen. We brandmerken eerst je armen, daarna wordt het leuk, we hakken dan één voor één je vingers af. Die gebruiken we voor de soep en je handen stoppen we ook in de kookpot. We maken je stukje voor stukje kleiner tot je vertelt waar je ons goud verstopt hebt.”

Wil je meer lezen over de helse sprookjes? Deze link leid je naar Kobo.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel