La Dangereuse

Willem IX de Troubadour
Willem IX de Troubadour. Het ziet er niet flatteus uit. Bron: wikipedia

La Dangereuse liet zich niet zonder slag of stoot verleiden schaken door graaf Willem. Ze had eisen. “Ik wil een landgoed waaruit ik voldoende eigen middelen krijg. Ik wil u ontmoeten zonder angst te hebben even slecht te eindigen als uw eerste vrouw. Zekerheid voor mijn toekomst wil ik. Daarna noem ik je Willem, eerder niet”

“Vrouwe, zoals ik zei, uw woord is voor mij een bevel. U krijgt uw landgoed.”

Ze kreeg haar zin en liet zich door graaf Willem leiden naar het grote hemelbed. In de nieuwe toren van zijn paleis liet la Dangereuse bereidwillig haar tuniek door Willem losknopen. Ze wist dat zolang hij haar naakt op zijn schild liet portretteren, ze altijd verzekerd was van zijn liefde.

Citaat

Haar kleed gleed van haar af, ze zakte achterover en zijn handen vonden probleemloos in het schemerige licht haar borsten. Lange slanke vingers streelden opnieuw haar borsten, brutaler cirkelde hij met zijn vingers over en op haar tepel, haar andere tepel verdween in zijn mond. Een verrukkelijk tintelend gevoel kroop langs haar ruggengraat toen Willem zich zachtjes op haar vlijde en wat hij wilde, kon ze goed voelen. Ze wilde Willem, ze gaf zich aan hem, dat wist zij, dat wist Willem. Ze had slechts een klein duwtje nodig voordat ze haar laatste remmingen zou verliezen.

Opnieuw won verstand het van haar gevoel. Een bed speeltje wilde ze niet voor hem zijn, al te makkelijk wilde ze het Willem niet maken. Ze moest voor zichzelf opkomen. De vanzelfsprekendheid waarmee hij de kamer binnen kwam, de manier waarop hij kuste, de vrijpostigheid van die handen op haar lichaam: alles zei dat deze man gewend was zijn zin te krijgen.

Ze duwde hem van zich af, zich hier aan hem geven wilde ze niet. “Heer Willem, uw handen komen op gebieden die niet de uwe zijn. Ik ken uw reputatie, u zingt over vrouwen die zich vrijwillig in uw bed neervlijen, u vergelijk vrouwen met paarden. Ik denk niet dat ik me makkelijk aan u geef.”

Je vindt dit verhaal in de bundel fatale briefjes bij Kobo.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel