Belle

dwergen
Het beest. Bron: https://vi.cleanpng.com/png-qqpbsx/

Belle is niet Belle and the Beast. Het is een van de sprookjes in de bundel ‘Helse sprookjes’. Daar vind je verschillende soorten sprookjes van Sneeuwwitje tot Ali Baba. Maar niet op de manier die je gewend bent. Moord, roof, verwoestingen, draken, ridders, maagden die van die titel af willen enz. enz.

Citaat

Verbaasd zag Belle de rijksgraaf de tent uitlopen. Ze dacht: hij gaat zeker hulp halen om mij op het bed vast te binden en waarom kwam die lach mij bekend voor?

Ze zocht naar iets om zich te verdedigen. Wapens genoeg, die kon ze niet gebruiken. De graaf doden kwam niet in haar op. Huiverend dacht ze wat met haar en haar dochters zou gebeuren voor de soldaten hen alle vier ophingen. Ze koos voor een minder dodelijke oplossing en een klap met een stevige kruik zou die schoft leren. De kruik zette ze binnen handbereik en afwachtend, nerveus zat ze op de kruk te wachten op de dingen die komen zouden.

Na een half uurtje zwaaide het tentdoek open en stapte hij naar binnen. Tenminste, als de man die geile rijksgraaf was, de gestalte klopte. Door die omslagdoek rond het hoofd wist ze het niet zeker.

Langzaam wikkelde de rijksgraaf de doek van zijn hoofd, vergeten was Belle haar nervositeit en die kruik raakte ze niet aan: “Jan? Ben jij het?”

De graaf lachte knikkend. Hij wilde Belle in de armen nemen, daar wilde ze niets van weten: “Hoho, vertel eerst eens waar je al die jaren hebt uitgehangen, terwijl we ons als lijfeigenen uit de naad werkten. Daarna beslis ik of ik je terug wil.”

Wil je meer lezen over de helse sprookjes? Deze link leid je naar Kobo.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel