SS’ers

fatale briefjes ss'ers

Ik doe vaak mee aan schrijfwedstrijden. Je krijgt commentaar terug. In bijna alle gevallen geef ik ze gelijk en ik pas het verhaal aan. Een van die verhalen groeit nu uit tot een fantasy serie. Ik heb nog een kortverhaal van een paar jaar geleden liggen over Marsianen. Dat wil ik nu uit gaan werken tot een langer verhaal. Met sommige verhalen doe ik nooit meer wat. Hooguit gebruik ik een gedeelte voor een ander verhaal. Andere verhalen staan opgeslagen in een bestand. Soms bundel ik deze verhalen tot een boek. Een aantal verhalen vind je in ‘Fatale briefjes’ bij kobo plus gratis te lezen

Titelverhaal

Marc neemt een opdracht aan van Pauline om de moord op haar opa te wreken. Opa blijkt bij een groep SS’ers gehoord te hebben. Die SS’ers hebben aan het eind van de oorlog een grote schat achterovergedrukt en nu het op verdelen aan komt, schieten ze elkaar overhoop. Dus ook de opa van Pauline. Ze lossen de moord op en Pauline deelt het bed met Marc. Twintig jaar later zijn ze nog steeds samen. Maar de vierde SS’er heeft Marc nooit gevonden

Citaat

Het was lang lusteloos werk dat observeren en op de computer speuren. Marc mocht achtentwintig zijn, toch deed hij een middagdutje. Echt opknappen deed hij niet. Duf wreef hij de slaap uit de ogen, hij moest naar buiten, een frisse neus halen.

Dat middagdutje werkte blijkbaar aanstekelijk, zachtjes zette hij de tas met boodschappen neer. Hij wilde de rustige ademhaling van Pauline niet onderbreken. Dat ze in haar ondergoed lag, snapte hij, de temperatuur hier hoog in het hotel moest tot ver boven de dertig graden oplopen.

Hij had nog een reden om haar niet te storen, hij genoot van het sexy ondergoed, die niemendalletjes had ze niet bij de HEMA gekocht. Met die postzegeltjes lokte ze meer uit dan zonder die stukjes textiel. Hij bleef genietend kijken naar haar prachtige lichaam, tot hij zich losscheurde en de boodschappen naar de piepkleine kitchenette bracht.

Terug in de kamer, lag Pauline aangekleed naar de beelden te kijken. Ze keek met een onschuldige blik over haar schouder. Marc deed net of zijn neus bloedde, hij voelde aan dat het ondergoed niet alleen vanwege de hitte was. Hij vond haar aardig en had het gevoel dat zij hem ook aardig vond. Pauline wilde geen gedoe en hij wilde het zakelijk houden maar op deze manier maakte ze het hem heel moeilijk.

De bundel verhalen vind je bij kobo.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel