draken, tovenaar
de cover van mijn boek

Visioen (citaat)

Lyam stapte opgewekt fluitend de ontbijtkamer binnen. Thuis, weg van de treurende gezichten van school, keek hij genietend uit over de zee. De bravoure van de vijftienjarige puber schoof de angstbeelden van de zwarte veelarm opzij. Hij zag de vissersboten in de verte en kreeg zin om te vissen. De hengel moest wachten. Hij wilde eerst oplossen wat hem dwarszat. ‘Pa Birr, ik had een vreemde droom. Kunt u de droom van mij duiden?’

‘Lyam, ik wil graag helpen. Vertel.’

‘In een veld van stilte zie ik een meisje in de verte. Nieuwsgierig loop ik op haar af. Met een vegend handgebaar verdwijnt ze. Ik snap er niets van. Heeft die droom betekenis? Trouwens ze heeft net zulk geelwit haar en groene ogen als ik.’

Birr zweeg en wenkte een bediende. Na een gefluisterde opdracht haalde de bediende een kistje en zette het op tafel tussen hen in. ‘Dit kwam door de ruimtepoort met je mee. Je bent op een leeftijd dat je die kennis nodig hebt. Lees de brief. Met jouw kennis van het aardse schrift moet dat lukken.’

Verbaasd keek Lyam op van de brief. ‘Ik heb een zus? En ze heet Lianne?’

‘Dat zegt de brief en je moeder zal niet liegen.’

Uit het kistje pakte Lyam een medaillon. Bewonderd liet hij het licht in de rode steen weerkaatsen. ‘Deze medaillon hing om mijn nek?’

‘Ja. Wat voel je?’

‘Toverkracht.’

‘Klopt, ik voel de kracht een klein beetje. Dat jij meer voelt, is logisch, het is aards en iets van jouw familie.’

Lyam aarzelde geen moment en deed het medaillon om. Uit het kistje stak hij een leren band met edelstenen omhoog. ‘En wat is dit?’

‘Dat is de halsband van de hond, die je hier bracht. Je vraag naar de droom vond ik een mooie gelegenheid om je erfenis te geven.’

Nadenkend keek Lyam Birr aan. ‘Die oom Dwaine heeft mijn ouders vermoord.’

‘Daar heeft het alle schijn van.’

Meer lezen?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal. Recensies van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ vind je hier

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel