De tunnel van Merlijn

de tunnel van Merlijn

De tunnel van Merlijn is deel een van de serie ‘de ringen van Merlijn.’ Deel een is een fantasyverhaal gaat over aliens, liefde, tovenaars en geheimen in ongeveer 54.000 woorden. Het begint in Nijmegen bij een stalen plaat in de Burchtstraat. Die plaat roept bij mij de vraag op ‘wat gebeurt er als je in het eigen huis een Romeins kistgraf vindt?’ Dat kan hier namelijk makkelijk met al die Romeinse resten onder de grond.

Flaptekst

Tot diep onder de ruïne van het Romeinse fort volgt Gijs, een armlastige student archeologie, aanwijzingen voor een schat. Hij vindt Marcus, een doodzieke Shangri-Laan. Marcus vraagt Gijs hem te redden door de tovenaar Merlijn op te sporen, ergens bij kasteel Tintagel in Cornwall. Gijs ontmoet Maria, ze vallen voor elkaar. Ze is journaliste en ruikt een goed verhaal. Dat kan Gijs niet gebruiken, hij moet Marcus redden en wil het goud van de buitenaardse Shangri-Lanen voor zichzelf houden. Met een rotstreek schakelt hij de journaliste uit. Bijna verdrinkt hij in de onderlopende zeetunnel voor hij Merlijn vindt. Merlijn moet niets van aardlingen hebben en dreigt Gijs te doden tot Gijs hem overtuigt dat Merlijn Gijs nodig heeft. Samen redden ze op het nippertje Marcus. Als de Shangri-Lanen de aarde verlaten rest Gijs maar één ding: het proberen goed te maken met Maria.

Boek

 ‘De tunnel van Merlijn’ is deel een van de fantasy reeks ‘De ringen van Merlijn.’

Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel