de lifster

In een flits passeer ik in de natte nacht iemand langs de weg. Een liftster? Iemand met dit rotweer buiten laten staan, vind ik niet kunnen. Met de alarmlichten aan sta ik stil en wacht tot ze door de open passagiersdeur me vragend aankijkt.

‘Stap in. Of sta je voor je plezier buiten?’ Dit is voldoende en de deur knalt achter haar dicht.

Invoegend hou ik de weg achter me in de gaten. ‘Waar wil je naartoe?’

‘Rij voorlopig in jouw richting. Als je het niet erg vindt, knap ik me een beetje op.’

Met dit rotweer hou ik mijn ogen liever op de weg. Nu en dan zie ik wat van het opknappen. De natte jurk trekt ze zonder gêne uit. Haar piepkleine lingerie spoort met de uitgetrokken jurk. Het heeft effect op me. Soepel glijden haar lange benen in de spijkerbroek uit haar rugzak.

‘Je gaat naar een feest?’

Het jasje bedekt haar bovenlijf. ‘Wat je een feest noemt.’ Met de handdoek wrijft ze het rode halflange haar droog.

Wat bedoelt ze? ‘Ik heet Pim. Wil je meer vertellen?’

‘Waarom niet. Jij bent voor me gestopt. Nog bedankt trouwens. Ik heet Emma. De eikel waarmee ik naar dat feest ging, gooide me de auto uit.’

‘O, had hij daar een reden voor?’

‘Hij wilde dat ik mijn benen voor hem spreidde. Afgezien van het onhandige gedoe in een auto was ik daarvoor niet betaald.’

Misschien is mijn conclusie niet juist. Met vragen word ik wijzer. ‘Wat als hij wel betaald had?’

‘Met tweehonderd euro stond ik niet in de regen.’

‘En je kon niemand bellen?’

‘Ik woon op mezelf. Vrienden en familie wonen in Groningen. Dat is te ver weg om me op te halen.’

Het is de hele nacht al stil op de weg en ook het laatste kwartier heb ik geen auto gezien. Hoe groot is het risico? Ja, ik waag het, no guts, no glory. ‘Mijn vrouw is niet thuis. Wat kost de hele nacht?’

Voor mijn ogen verandert ze van natte liftster in een vrouw die een prooi ruikt. De regen hoor ik niet meer. Ik voel een dans van energie tussen haar en mij. Haar jasje zakt iets en neemt een bandje van het bh’tje mee. Dit gaat lukken.

‘Duizend euro. Kun je dat betalen?’

(slot volgt)

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel