zwartzand

Gedachteloos liet hij slabladen vallen in grote terrarium van zijn enige vriend Linda, de schildpad. De voorbij denderende vrachtauto liet, zoals altijd, de loszittende ruiten rammelen en door de bordpapieren wanden klonk het “Ja……ja …ja …ja …” van het stel naast hem. Niets drong tot Michiel door, die lette op de torenklok. Hij verlangde naar het moment dat hij naar het strand kon. Zelfs het kijken naar die naaktfoto’s hielp niet om deze zwartzanddag weg te drukken De beste remedie voor een zwartzanddag vormde het strand, de zee en het lijfelijke contact daarna.

Soms volgde, na de vrijpartij in het hotel, een tweede ontmoeting, daar bleef het bij. Vrouwen voelden na een, twee keer aan wat voor vlees ze in de kuip hadden.

Een keer had hij een derde afspraak gemaakt. De vrouw liep gezellig keuvelend met hem het bos in. Wat daar gebeurde, herinnerde hij zich niet, in z’n eentje kwam hij het bos uit. De herinnering aan die boswandeling bracht flitsen door het hoofd en een fel stekende rode pijn. Dat wilde hij niet, dat leidde tot een zwartzanddag.

Michiel leerde dat het bij een, twee keer in een hotelkamer moest blijven.

De kerkklok sloeg elf, hij pompte de band op, sprong op de mountainbike en net voor die hard remmende auto schoot hij de weg op, naar het strand.

Hij fietste snel, hij had een prima conditie. Die hield Michiel op peil in de boksschool, daar pestte niemand hem. Twee keer lag zo’n etterbak knock-out, sindsdien lieten ze hem met rust, zijn vuisten waren te snel.

Hij rook de zilte geur, de fiets naderde het verlossende strand en de roepende zee. De mountainbike plofte tegen het hek. Het geroezemoes van het volle strand met vrolijke mensen overstemde bijna de zee en de zeemeeuwen. Op de vaste plek bij dat groepje vrouwen vielen zijn kleren op een hoopje.

Hij wist dat hij straks, als het zeewater de zwartheid in het hoofd oploste, geluk zou hebben en kon scoren. Zijn voeten roffelden op het zand tot het gespetter van het water het overnam en zonder aarzeling dook hij de hoge golf in.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel