Gio Eloise Corvin

Misschien vergiste hij zich. Hij wist dat oom Joep de vader van zijn zus was. Oom Bram, de vader van zijn broer, volgde Joep op. De ooms Kees, Willem en Gerard stapten haar bedstee in. Nooit tegelijk, altijd als de nieuwe liefde van haar leven. Gerard kreeg de bons. Haar laatste vriend heette oom Lucas. Tussen haar minnaars zat niet veel tijd. Zijn halfbroer zei na de zoveelste oom: “Ons ma geeft haar gunsten met gulle hand.” Alle drie wisten ze dat Ma graag een vent had en dat ze zich daar tegenwoordig een beetje, niet al te veel, over schaamde. Ongeduldig wuifde Gio de prietpraat weg, hij geloofde haar niet. “Kom op ma, een vrouw weet heel goed wie de vader van haar baby is. Tenzij je met twintig mannen in één maand geslapen hebt.” De adem van Gio stokte bij het zien van het bloedrode hoofd van Wilma. Zijn moeder met meerdere mannen tegelijk had hij nooit voor mogelijk gehouden.

Geschrokken zette Wilma haar glas neer. “Nee, nee, het waren er drie. Dus ik was niet zeker. Pas na een maand of tien toen jij pikzwart haar hield, wist ik dat Giuvanni je vader was.”

Onzeker keek Gio haar aan. Zou dit waar zijn? Haar stem klonk oprecht. De opkomende hoop temperde zijn woede. ”Mijn vader heet Giuvanni? Als het waar is. Kun je het bewijzen? Heeft die pa een achternaam?”

“Ik heb bewijs voor je. Wacht even. Drink water, daar word je kalmer van.”

In de tijd dat Wilma in haar slaapkamer was, dronk Gio water. Niet om te kalmeren. Hij had van het harde praten dorst gekregen. Vrij snel kwam ze terug en gaf Gio een foto. “Alsjeblieft, hier sta ik met je pa.”

Gio griste de foto uit haar hand. Een jongeman, ongeveer van zijn leeftijd en een jonge lachende ma omhelsden elkaar innig. Zijn hand lag op een plek waar die alleen met toestemming mocht liggen. Gio herkende de Bossche kermis en hij zag zichzelf in de lach, dat zwarte haar, de zware wenkbrauwen, het slanke postuur en de lange soepele vingers van de onbekende man. Hij hoefde geen DNA-test. De foto bracht rust in zijn hoofd. Hij keek op. “Hoe leerde jij hem kennen? Wat is zijn achternaam?”

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De zoektocht van Gio.’ YA fantasy over Gio en zijn magische krachten. Gio gaat op zoek naar zijn vader en de betekenis van zijn magische krachten. Heksen, Sinti en geesten kruizen zijn pad en vindt hij zijn liefde terug?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel