Relaties hebben twee kanten

Relaties doen ertoe maar soms is een relatie geen relatie of zien de relatiehouders het simpelweg anders. Wat voor de een verlangen naar een relatie is, is voor een ander niet meer dan een fijne vriendschap. Zo’n relatie levert op z’n minst misverstanden op. Daarom hier een verzonnen niet bestaande vriendschap-relatie.

De vriendschap

Toen we elkaar ontmoetten in de kroeg waren we jong. Sindsdien zijn we vrienden. We deelden heel veel: concerten, vakanties, tentoonstellingen. De gesprekken die we voerden hadden betekenis. We dronken en blowden, we lachten en deelden elkaars verdriet.

Later kregen we partners en kinderen maar we bleven beste vrienden, al zagen we elkaar soms maanden niet.

Altijd pakte ik de telefoon en zocht ik contact. Ik klaagde daarover, hij verontschuldigde zich, maar het bleef hetzelfde patroon. Ik hield en hou van hem als een broer, ik bewonderde hem, maar het uitblijven van dat telefoontje: “Hoe is het met je?” doet mij tot op de dag van vandaag pijn. Hoe dring ik tot mijn beste vriend door?

De relatie

Hoe dring je tot je beste vriend door? Dit is toch echt de limit! Een beetje huillie, huillie doen omdat ik niet terug bel! Laat ik je dan maar voor eens en altijd de waarheid zeggen. Al die jaren hou je me al aan het lijntje, terwijl je donders goed weet dat ik helemaal je vriend niet wil zijn: ik wilde je vent zijn. Ik bel niet om van je los te komen en, ja hoor, daar is je telefoontje weer.

Een watje, dat ben ik. In plaats van te zeggen: “verdwijn uit mijn leven,” verontschuldig ik me. Ik wil je broer niet zijn; ik realiseer me dat ik je vent nooit zal worden. Daarom nu, na al die jaren: verdwijn uit mijn leven! Laat me met rust!

Relaties komen en gaan

relaties
Relaties doen ertoe. Bron: wikipedia

Een goede relatie is hard werken en soms, zoals hiervoor, kijken mensen verschillend naar hun relatie. Boekenkasten vol zijn er geschreven, op Google intikken ‘datingsites’ levert 9.610.000 hits op, first dates wint een British Academy Television Award. In Nederland zendt bnnvara het programma uit. De mens is een sociaal wezen en wil graag een relatie met iemand van zijn of haar geaardheid, wat die geaardheid dan ook is.  Relaties doen er toe.

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

  

Deel dit artikel