Ali Baba

Ali Baba
Bron: ririro.com en arabiannightsatsea.com

Van Ali Baba heeft iedereen gehoord. Er was eens……. Ook het sprookje uit duizend en een nacht van Ali Baba en de veertig rovers begint zo. Van dat hele sprookje klopt geen hout. Het gaat om Ali Baba tegen de veertig rovers.

Hoe naïef kan je zijn? Een toverspreuk “Sesam, open U?” Ik zie het al voor me: een rotswand die opengaat na een paar woorden. De natuurkundige wet, die dat mogelijk maakt, ben ik nooit tegen gekomen. Dat de kinderen en kindskinderen van Ali Baba veel geld hebben, dat is waar. Het gerucht gaat dat de afstammelingen van Ali Baba de geheime aandeelhouders zijn van de webwinkel Alibaba.

Voor de rest? Allemaal onzin. Je kan het echte sprookje gratis downloaden bij Kobo-plus.

Citaat

Verbaasd en zwijgend liep Saroya met Ali mee, een paar passen achter hem, zoals een slavin hoorde te doen. Thuis trok Ali Saroya tegen zich aan: “Vandaag ben je van mij, morgen maak ik je een vrije vrouw en trouwen we als je dat wilt.”

“Natuurlijk wil ik met je trouwen gekkie, dat wil ik al heel lang. Hoe heb jij mij vrij gekocht?”

“Dat vertel ik je morgen. Nu ben je mijn slavin en wil ik dat je de dans van de zeven sluiers voor mij uitvoert. Je weet hoe dat moet. “

Saroya glimlachte, met plezier en vol overgave voerde ze voor Ali, haar vent, de dans van de zeven sluiers uit. De sensuele, gracieuze bewegingen, het wervelende, suggestief verbergende weefsel, het lang vasthouden van de dunne, ragfijne doeken, het langzaam laten vallen, een voor een, van de sluiers, het glijden van het kaarslicht langs haar lichaam: het liet Ali duidelijk niet onberoerd. Toen de laatste sluier viel, draaide Saroya zich voor Ali rond en kwam tegen hem aan staan. Zwoel fluisterde ze: “Dit bedoelde u, mijn heer en meester en wat nu verder?”

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel