Draken, reuzen en zwarte dwergen

draken, reuzen en zwarte dwergen
longlist

Aan ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ heb ik met veel plezier geschreven. Jarenlang, maar dat hoort bij mijn manier van schrijven. Het is aangekocht door Biblion, dus in de bieb te lenen. Als e-book is het ook verkrijgbaar. Ik krijg mooie recensies en nu staat het op de longlist van fantascifi.

Ik ben een gelukkig mens. Niet dat ik nu op mijn lauweren ga rusten. Ik buffel stug door met ideeën die overal vandaan kunnen komen. Dit jaar verschijnen er twee nieuwe fantasy boeken van mij: ‘De tunnel van Merlijn’ en ‘De zoektocht van Gio.’

Citaat uit ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’

Vier schepen bleven achter, een drakkar voer de rivier af met aan boord geen trotse Vikingen. De mannen, die tegen de scheepsborden leunden, hadden geen zelfvertrouwen. Schuw, angstig staarden ze in het niets, in elkaar gekrompen als kleine mannen. Riemen gebruikten ze niet, het zeil bleef op de staanders, de rivier bracht hen naar de lagune.

Er lag geen vuur in de ogen van Svein. Gisteren was hij een krijger, onstuimig, sterk als een beer, vol tomeloze levenshonger. Vandaag leefde hij in een persoonlijke hel met ogen waarin de angst regeerde. Om zich heen ontmoette hij dezelfde blik. Een vloek volgde hen in een leven dat veranderde in een uitgestelde dood en vroeg of laat sloeg de vloek van de tovenares toe. Het enige dat hij lusteloos voor elkaar kreeg, was de drakkar in het midden van de rivier houden.

Mistroostig schopte Svein tegen het kleine beetje buit. Was dit al hun dode kameraden waard?

Trilogie

‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ is deel 1 van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’. Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee.

Recensies vind je hier en hier.

Deel dit artikel