Caitlyn

draken, reuzen en zwarte dwergen
longlist

Dwaine viel de burcht van zijn broer Shaun aan. Hij kon het niet hebben dat Caitlyn voor zijn broer koos. De overmacht van zwarte toverkunst en Vikingen was te groot. Caitlyn stuurt de tweeling Lyam en Lianne naar de wereld der elfen en die van de dwergen.

Citaat

Naar de bewusteloze Dwaine keek ze niet om, straks sleepte ze hem naar de martelkamer en hakte daar net zo lang stukjes van zijn lijf tot hij smeekte om een bevrijdende dood. Ze richtte zich op de Vikingen. Wraak wilde Caitlyn, wraak overheerste haar gedachten. Haat borrelde op tegen de moordenaars van haar geliefde. Eeuwige verdoemenis, in een onpeilbaar lijden, tot het einde der tijden kregen ze. Zonder enige bedenking weefde ze de spreuk die ze ooit fluisterend leerde uit een verboden toverboek. Het was pure nieuwsgierigheid van een jonge tovenares die het boek uit de stevig gesloten kast pakte en ze had nooit gedacht dat ze ooit zwarte magie zou bedrijven. ‘Excellium Diablo, da mihi Lagarfljótsormurinn, da mihi, da mihi Diablo … ‘

De haren van de Vikingen stonden ver van het hoofd af, ze voelden de lucht vibreren. Caitlyn riep iets op uit de diepe duistere spelonken van de hel! De mannen voelden het niet alleen, ze hoorden het onmenselijk aanzwellende gebrul van het monster in wording naderen.

Recensies van ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ vind je hier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Deel dit artikel