Parijs

Parijs
boekomslag

Parijs, wat een stad. ‘Parijs wacht niet op een bokser’ heeft veel verwijzingen naar de lichtstad, maar speelt zich af in Nijmegen en langs de Loire in Frankrijk. Het gaat om vriendschap, boksen, liefde, het omhoog klimmen uit een milieu zonder kansen, drugs en wat daarbij komt kijken.

Flaptekst

Martin Metcalf, een jongen uit een slecht milieu, krijgt na een leven van diefstallen een kans van Charles d’Ommi. John van Boven, zijn vriend, heeft hem al eerder van de cocaïne genezen. In ruil daarvoor heeft Martin voor John met boksen diens vriendin Eva gered uit de handen van een beruchte pooier. Charles leidt hem op tot meubelmaker en Martin begint voor zichzelf. Hij wordt verliefd op Maria de Vries.  Zijn vriend John heeft een miskleun gemaakt in zijn cocaïnehandel en wil dat Martin dat met bokswedstrijden voor hem oplost. Martin weigert en zoekt een oplossing. Dan vraagt Charles d’Ommi aan Martin hem te helpen met een familieprobleem in Frankrijk. Dat vindt Martin een mooie gelegenheid om John te ontvluchten. John ontvoert Maria. Ze sluiten een deal: John helpt Martin met het probleem in Frankrijk en Martin bokst voor John. Martin verdient zelf genoeg met de wedstrijden om een echte werkplaats te huren, hij gaat verder met Maria en John verdwijnt naar Frankrijk.

Boek

Het is verkrijgbaar via Kobo en Kobo Plus. Ik schrijf graag en veel. Daarnaast stel ik met alle plezier mijn boeken (bijna) voor niets beschikbaar: een schrijver wil gelezen worden.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel