Parijs drugs
boekomslag

Drugs

Drugs zijn de pest van onze samenleving, zo’n beetje wat drank was in de tijd van het afbeulen tijdens de industriële revolutie. Het is natuurlijk heerlijk op een pilletje of wat feesten op een festival. Waar je dan niet verontwaardig over moet zijn, is het criminele geweld in woonwijken. Daar werk je zelf aan mee. Bovendien vijftien jaar later kan je zomaar tandeloos ergens onder een brug liggen. Met Martin dreigt het ook die kant op te gaan.

Citaat

‘Dit is een prachtleven,’ zei ik met een biertje in een hand en de arm om de schouder van mijn huidige vriendin.

Mart keek me vreemd aan voor hij in lachen uitbarstte. Uitgelachen zei hij: ‘Dit bestaan kent alleen een weg naar beneden. Dit …,’ en hij wees om zich heen, ‘is tijdelijk. Hier blijf ik niet in hangen. Geld is macht en status. Linksom of rechtsom krijg ik dat te pakken. Zeker weten.’

Met mijn vriendin lekker tegen me aanliggend en met een gefluisterde belofte voor de nacht wuifde ik de mening van John weg.

Bij John had ik een prima tijd, een biertje en een blowtje stonden altijd klaar en dat smaakte me prima. Ik stopte niet bij blowen en gleed af in een wereld van cocaïne. Ik hield het bij poeder. Crack of pillen vertrouwde ik niet en van injectienaalden moest ik niets hebben. Ik kreeg last van gewichtsverlies en was constant oververmoeid. Nog afgezien van mijn minder prettige omgangsvormen. Toen betrapte John me met een lijntje.

Fysiek kon ik John aan, behalve deze keer. De driftige harde greep op mijn arm, waaraan hij mij meesleurde, vertelde me dat ik me koest moest houden. Ik zag dat furieuze gezicht niet voor het eerst, die vent van de laatste woede-uitbarsting lag een week in het ziekenhuis. Doelbewust trok hij me mee naar de ruimte onder de spoorbrug en hij wees: ‘Dat ben jij over tien of twintig jaar, met die dode huidkleur in dat magere gezicht, die holle diepliggende ogen en geen tanden in je bek. Als je dat wilt, help ik je op weg door je uit mijn huis te trappen. Het is onder de brug of stoppen met die troep.’

Echt, ik probeerde het. Het lukte me niet en John trapte me het huis uit.

Boek

Het is verkrijgbaar via Kobo en Kobo Plus. Ik schrijf graag en veel. Daarnaast stel ik met alle plezier mijn boeken (bijna) voor niets beschikbaar: een schrijver wil gelezen worden.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel