Nazischat

Nazischat. Dat dook laatst weer op bij de zoektocht in Ommeren in Gelderland naar een nazischat met een waarde van naar verluidt miljoenen euro’s. Volgens historici zouden er kostbaarheden kunnen liggen, die Duitse soldaten hadden meegenomen uit de Rotterdamsche Bank in Arnhem. Reden voor ook de NOSen zelfs de New York Timesom aanwezig te zijn.

Het enige wat ze vonden was een patroon van een pistool, een boomstam en een autovelg. Dan hadden Marc en Pauline meer succes. Ze vonden de schat van haar opa, een oude nazi.

Citaat

Marc bofte, een schotwond die bloederig wond, was niet levensbedreigend. Niet veel later leunde hij bleek, niet meer bloedend, tegen haar aan. “Die vent van het terras schoot op me,” mompelde Marc.

Pauline trok hem tegen zich aan. “Zalig, die zachte borsten van jou.” fluisterde Marc. Vergeten was “werk en privé scheiden” en “geen emotioneel gedoe.” Ze kusten en streelden elkaar. Met die ene bruikbare arm frunnikte Marc aan de bh van Pauline. “Laat mij dat doen,” fluisterde ze.

Verschrikt lieten ze elkaar los, even dachten ze dat iemand in de kamer stond. Toen drong het tot hen door: het opnameapparaat van de telefoontap liet van zich horen. “Heb jij bij mij ingebroken?”, schreeuwde Friedrich door de telefoon “Dat moet jij geweest zijn. De twee briefjes zijn weg. En alleen jij weet dat ik die heb.”

“Ik heb niet bij je ingebroken,” zei een onbekende man “we hebben een deal en daar houd ik mij aan. Vijfenzeventig duizend euro voor de documenten en de schat is voor jullie. Die maat van jou, kan die het gedaan hebben? Heb je een spoor na die moord achtergelaten? Lopen er vreemden bij jou in de buurt?”

Marc realiseerde zich dat dit de onbekende van het terras moest zijn. Dat was zijn schutter. Al te goede vrienden waren die twee niet, anders zou die onbekende toch niet inbreken?

De bundel verhalen vind je bij Kobo.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel