Koninktovenaars

Xeres koningtovenaars
draak

Langs de keus van Candelaria vind je de beelden van de koningen van Tenerife. Dat vertelt de gids je. Het echte verhaal is dat het de levend versteende koningtovenaars zijn. Daar heeft Jacob de Gouden Draak voor gezorgd en dat vind je terug in het verhaal. Draken zijn belangrijk op Tenerife. Het eiland staat bekend om de eeuwenoude drakenbloedboom. Vloed en springtij brengen de blauwe draak naar de kusten in het zuiden. Je hoeft niet direct bang te worden, maar contact met deze naaktslak kan je beter voorkomen.

Citaat

Tot dat moment liep de strijd volgens het plan van Abel. Jammer voor hem onderschatte hij de woede van de draken en deze hinderlaag mislukte. De zilveren draken hadden meer macht dan de toverwapens, ze trokken hoog de lucht in en van daaruit vielen ze de koningtovenaars aan. Gillend van de pijn stierven tovenaars aan de vuuraanvallen van de draken.

De twijfel van Abel over de uitkomst werd werkelijkheid: Abel won niet. De uitkomst stond vast, de draken dreven de koningtovenaars langzaam naar de kust. Massaal stierven draken en koningtovenaars in de strijd. Voor de draken was de prijs van de oorlog hoog, te hoog.

Drie koningtovenaars vielen de laatste zilveren draak aan. Hij doodde twee van die schurken en werd zelf door de derde koningtovenaars gedood.

Tegen Jacob, de gouden draak, maakten de zwarte tovenaars geen kans. Machtig in zijn woede doodde Jacob elke tovenaar die voor hem opdook als een lastige mug.

Jacob joeg de laatste koningtovenaars naar de vloedlijn, het water spoelde om hun enkels. Alleen Abel stond nog overeind.

Op grote afstand keken de mensen toe, buiten bereik van afzwaaiende vuurballen, toverspreuken en ontstane bosbranden. De mensen zagen de lucht zinderen van de furie die Jacob en Abel op elkaar loslieten. Abel was een machtige tovenaar. Met toenemende angst merkte hij dat hij tegenover Jacob een beginneling was. Wanhopig verdedigde hij zich met alles wat hij kon tegen de machtige slagen die Jacob hem toediende. Uiteindelijk zakte Abel verslagen door de knieën.

Jacob pakte al hun toverwapens af en dreef de verslagen koningtovenaars de zee in. Abel smeekte om hun leven, aan de vrouwen en kinderen dacht hij geen moment. Hij beloofde te vertrekken en al hun tovergeheimen aan Jacob te vertellen.

Jacob brulde woedend: “Jullie hebben de kans gehad weg te gaan. Jullie moorden, liegen en bedriegen. Mijn volk hebben jullie vermoord. Jullie daden zijn gemeen en verschrikkelijk. Hier past alleen de zwaarste drakenstraf op. Ik sta je smeekbede toe, jullie blijven leven. Als straf versteen ik jullie levend en alleen een gouden draak kan jullie bevrijden. Jullie geesten maak ik los van jullie lichamen en sluit ik in grotten op. Dat is de zwaarste drakenstraf “

Wil je meer lezen over de helse sprookjes? Deze link leid je naar Kobo.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel