Vriendschap

de tunnel van Merlijn

Vriendschap vind je in ‘de tunnel van Merlijn’, niet alleen Merlijn en Marcus. Ook tussen Gijs en Maria, als hij het niet verknalt, zoals bij zijn vorige vriendin. Wim is al heel lang zijn beste vriend. Zeg maar, een vriendschap voor het leven.

Citaat

‘Ha die Witte.’ Zijn vriend Wim Slagter schoof aan met twee witbiertjes. ‘Hallo Zwarte.’ Zo begroetten Wim en Gijs elkaar al jaren. De eerste keer dat Jaap de vreemde begroeting hoorde, wilde hij direct weten waar dat op sloeg. Alle twee hadden ze naar hun haar gewezen, Gijs met dat gelige, bijna witte peenhaar en Wim met dat dikke gitzwarte haar. Wim had de uitleg aan Gijs overgelaten. ‘Op school noemden ze ons de salmiakbroers om ons te pesten. Met deze begroeting hebben we daar snel een eind aan gemaakt. De lol was er voor de klasgenoten vanaf. De bijnamen hebben we gehouden.’ De aanvulling kwam van Wim. ‘Onze klasgenoten snapten onze vriendschap niet zo goed. Qua karakter verschillen we nogal. Mij vonden ze een wat introverte nerd en volgens hen stond Gijs open voor alles wat langskwam. Met dat verschil in haarkleur dachten ze ons te kunnen pesten, ik zweer het.’ ‘Ergens hadden ze gelijk. Wim is soms alleen met een schop onder de kont in beweging te krijgen en mijn overenthousiasme remt hij af, als het al te gek is. Een van onze vrienden zei: ‘Gijs heeft een optimistische wil en Wim heeft een pessimistisch verstand.’ Dat was mooi gevonden en een rake typering.’ ‘Nou, dat noem ik een geinig verhaal,’ had Jaap als commentaar.

Boek

 ‘De tunnel van Merlijn’ is deel een van de fantasy reeks ‘De ringen van Merlijn.’ Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel