de tunnel van Merlijn

Skinny jeans

Skinny jeans ofwel een broek met gaten of scheuren is vaak een dure broek. Die gaten moet je duur betalen. Dat doet Gijs niet. Hij koopt al zijn kleding bij het Leger des Heils. Die gaten vallen er bij Gijs vanzelf in. In de studentenstad Nijmegen verkoopt hij zijn afgedragen broek met veel plezier.

Citaat

Het zat hem dwars dat Wim vaak zijn biertjes betaalde en dat zijn vriendin Lucia, inmiddels ex-vriendin, afrekende als ze uitgingen. Gijs 11 hoefde geen rijkdom, wat meer geld zou hij heel fijn vinden. In zijn vaalblauwe spijkerbroek zaten gaten, niet van die zorgvuldig door de fabrikant aangebrachte gaten. Nee, dit was echte slijtage. Gijs was het zelfs een keer overkomen dat een dronken student zijn slijtagebroek wilde kopen. Daar had Gijs geen seconde voor nodig. Onder de ogen van Wim wisselden broek en geld van eigenaar. Hoofdschuddend zei Wim: ‘Gijs, je doet me nog steeds focking versteld staan. Dat je dat durft.’ ‘Hoezo? Het is zomer. Ik rij straks in een korte broek in het donker naar huis. Niemand ziet dat het een boxer is.’ ‘Ik bedoel het binnen een seconde besluiten je broek te verkopen. Bizar.’ Gijs keek om zich heen, hij zocht Jaap. Hij had vijftig euro en wilde een biertje. ‘Joh, ik heb die broek voor tien euro gekocht. Hij is afgedragen en als een dronken malloot geld biedt voor die derdehands broek omdat hij meent dat het de laatste haute couture is, hoef ik daar niet over na te denken. Jij wikt en weegt, ik niet. Ik heb vijftig euro in mijn zak. Wil je wat drinken?’

Boek

 ‘De tunnel van Merlijn’ is deel een van de fantasy reeks ‘De ringen van Merlijn.’ Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel