Richard Cory
de taartendief

Adina keek hem een beetje spottend aan, ze had hem door. ‘Lugh, je mag het noemen zoals je wilt, je bent, net als ik, een heks, apart van de rest, je hoort bij het volk. Je geluksgetal is drie, drie is het minimum wat ik hebben wil.’

‘Alleen als de runen goed vallen, las ik voor je me blokkeerde.’

‘Je weet wat ik van je wil?’

‘Ja, mijn vader zei, “ga zoeken en als ze van het volk is, laat haar niet gaan. Sluit een overeenkomst, werk eraan, de rest komt vanzelf. Of niet. Kies niet voor de liefde, je zag wat het me gebracht heeft.” Mijn vader is een wijs man, alles wat hij doet, is tuinieren en voor vrienden gitaar spelen. Muziek is voor hem de sleutel van het leven en het bevrijdt zijn geest van de demonen van die vrouw, mijn moeder. Hij heeft gelijk.’

‘Hoorde je moeder niet bij het volk?’

‘Nee, mijn vader koos voor de liefde, tot mijn moeder meer in de drummer zag.’

‘Hmmm…Lugh, bij mij gebeurde ongeveer hetzelfde. Mijn moeder koos voor de liefde, niet voor het volk. Uiteindelijk en vrij snel verbrak mijn vader de relatie. Mijn moeder woont tegenwoordig in Wales.’

‘Leeft je vader nog?’

‘Nee, de rotzak is kortgeleden gestorven.’

‘Lullig voor je Adina, desalniettemin hoor ik dat je er niet wakker van ligt.’

Gemaakt onverschillig haalde ze de schouders op. Onnodig want hier keek Lugh doorheen. ‘Het blijft mijn vader ondanks dat ik niet naar de begrafenis ging. De pijn van de dood van die niet aanwezige vader voel ik niet, de pijn van dat gemis ken ik sinds mijn geboorte. De pijn van de dood van mijn oma drukt op mijn hart.’

‘Spreek je haar nog?’

‘Hoe langer ze dood is, hoe minder ze doorkomt. Ze komt meer bij mijn moeder door om haar dwars te zitten. Toen oma leefde, zei ze dat mijn moeder haar gaven vergooide aan die nietsnut, zo’n gladde balletje-balletje oplichter. Er zit inderdaad weinig van het volk in hem. Ik heb zes halfbroertjes en zusjes en het zat mijn oma dwars dat ze die schatjes nooit zag.’

(Wordt vervolgd)

Bij Kobo vind je meer van mijn boeken/verhalen

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel